Sport

Cristinel Romanescu, președintele FRTM, după Europenele de la Cluj Napoca: ,,Obosiți, dar mândri și mulțumiți”

Campionatele Europe­ne de Tenis de Masă echipe seniori, care au avut loc la Cluj Napoca și au însemnat cea mai importantă competiție sportivă organizată de România în acest an, au reprezentat un succes total din punct de vedere organizatoric. Întreg stafful Federației condusă de buzoianul Cristinel Roma­nescu a primit feli­citări din partea forului european, dar și asigurări că România va fi avută în vedere pentru găzduirea unor viitoare evenimente similare. La rândul său, Romanescu nu a rămas dator și a ținut să împartă succesul organizării cu întreaga echipă: de la voluntari, până la autoritățile locale clujene, care au fost gazde perfecte pentru participanți. ,,Am dorit foarte mult să organizăm această competiție și să arătăm că România poate să găzdu­iască un concurs de un asemenea nivel. Reluăm munca, antrenamentele și setăm obiective noi pentru viitor. Suntem obosiți, dar extrem de mulțumiți și mândri de tot ce am realizat, atât în organizare, cât și ca performanțe. Se cuvine să mulțumesc oamenilor și instituțiilor fără de care nimic nu ar fi fost posibil: sportivilor, fetelor și băieților, care m-au făcut să mă simt mândru de performanțele lor, de felul în care au înțeles să lupte și să dea ce au avut mai bun pentru echipa națională; antrenorilor, care, de fiecare dată, înțeleg sacri­ficiile performanței și împing limitele umane de rezistență; echipei FRTM, o echipa excelentă, implicată și profesionistă, care a muncit fără-nce­­tare pentru a ne atinge obiectivele de organizare propuse; voluntarilor, toți, indiferent de vârstă sau profesie, sportivi, antrenori, simpatizanți, care au făcut dovada unei mobilizări și organizări impecabile, care au fost neobosiți și care mi-au arătat că mă pot baza pe ei necondiționat, indiferent de moment și sarcină; Ministerului Tineretului și Sportului pentru încredere și susținere, pentru implicare, prezență și dialog; Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca pentru receptivitate și susținere, pentru prezență, deschidere și încurajare; COSR pentru programele sale aplicate către sportivi, antrenori și federație, pentru dialog și suport; sponsorilor care au fost generoși și au sprijinit FRTM cu entuziasm; partenerului oficial al FRTM, compania ROMSTAL, pentru încredere și forța de a construi împreună un parteneriat longeviv pentru performanță, unic în sportul românesc; ETTU pentru alegerea României ca țara organizatoare a acestei ediții a CE, pentru încredere și dialog permanent; gazdelor noastre de la Sala Polivalentă BT Arena; pu­blicului clujean entuziast, care ne-a susținut cu prietenie și căldură; familiilor sportivilor, fanilor noștri, care au venit la Cluj să ne fie aproape și tuturor colaboratorilor care, prin serviciile de calitate aduse, au făcut posibilă organizarea impecabilă, unanim recunoscută”, a fost mesajul postat de preșe­dintele FRTM pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Omul care a făcut ca lucrurile să funcționeze la cel mai înalt nivel”

Evident, de pe lista celor cărora Romanescu le-a mulțumit pentru reușita organizării Europenelor de la Cluj Napoca nu putea lipsi soția sa, Beatrice, marketing manager & PR al Federației Europene de Tenis de Masă: ,,Mulțumesc soției mele, pentru tot, acum și întotdeauna. Ca de fiecare dată, omul care a făcut ca lucrurile să func­ționeze la cel mai înalt nivel”.

,,Ambiția noastră a fost ca Europenele de juniori din 2018 să fie un reper pentru ceea ce va urma la Cluj. Atunci am obținut aurul pentru cea mai bună competiție europeană a anului și, ulterior, am aplicat pentru organizarea Campionatelor Europene de seniori. Povestea frumoasă a devenit realitate, iar BT Arena a fost gazda perfectă pentru o asemenea competiție. Acest turneu este cea mai mare competiție a Federației Europene. Ne-am luptat cu Suedia și Ungaria, am avut o prezentare foarte bună și ne-a ajutat faptul că 2018 a fost un succes și era de anticipat că un nou Campionat European va fi un pas înainte. Din punct de vedere al Federației Europene, nu cred că puteam găsi un loc mai bun pentru desfășurarea unei competiții la asemenea nivel. Vreau să mulțumim ora­șului și tuturor celor care au știut să pună cap la cap totul pentru a fi posibilă desfășurarea unui asemenea eveniment”, a spus și Beatrice Romanescu.

Articole similare