Sport

Ce spune Cristi Pustai, despre locul 5 la finalul anului

Înființată în vară, odată cu concesionarea locului în eșalonul secund de la SCM Gloria, FC Buzău a încheiat anul pe locul 5, de play-off, dar totul se va decide în primăvară, după ultimele trei etape din sezonul regulat. La egalitate de puncte, 28, cu Steaua București, echipa buzoiană a intrat în pauza de iarnă cu un avans de numai două lungimi față de următoarea clasată, locul 7, Csikszereda Miercurea Ciuc, avans ce va trebui cel puțin păstrat la finalul ultimelor trei jocuri din primăvară, cu Astra Giurgiu și Concordia Chiajna, în Crâng și la Ploiești, cu Petrolul.

Fără a avea neapărat ca obiectiv promovarea încă din primul an, antrenorul Cristi Pustai este de părere că poziția pe care a încheiat anul echipa sa este una ,,fantastică”, având în vedere situația existentă la club în vară, când a preluat noua echipă de fotbal a Buzăului. ,,Lu­mea din Buzău ar trebui să fie mulțumită, chiar dacă prin tribune se aud tot felul de lucruri. Eu cred că facem cinste fotbalului buzoian pentru că suntem pe locul 5. Pentru o echipă construită în vară, cred că e fantastic. Oameni adunați în șapte-opt-10-14 zile, în vară. Suntem pe locul 5 și asta înseamnă că suntem în obiectiv. Probabil că și eu îmi doream mai multe puncte, îmi doream să fim matematic în play-off, ar fi fost frumos, dar adrenalina din fotbal…”, a spus Mister.

Amenințarea Csikszereda

Cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat și, deși matematic orice este posibil, o singură echipă pare capabilă să amenințe cu adevărat locul de play-off al buzoienilor. După victoria de luni, de la Timi­șoara (2-1), cu Ripensia, Csikszereda Miercurea Ciuc a urcat pe locul 7, la numai două puncte în spatele echipei din Crâng. ,,E mult prea devreme să spunem că tragem la play-off. Mai avem trei meciuri foarte dificile, cu Dejul, cu Șelimbărul, cu Brașovul. Toată lumea dorește să strângă cât mai multe puncte din ceea ce a rămas din campionat. Astăzi ne bucurăm de sărbători și după aceea vom vedea”, a spus antrenorul Ciucului, Valentin Suciu, după meciul de la Timișoara. În condițiile unui program mult mai greu, pentru băieții lui Cristi Pustai victoria cu Astra Giur­giu, primul meci oficial al anului viitor, la finalul lunii februarie, este obligatorie. Nu însă și suficientă pentru a garanta accesul în play-off!

Program FC Buzău: Astra Giurgiu (a), Petrolul Ploiești (d), Concordia   Chiajna (a)

Program Csikszereda: Unirea Dej (a), CSC Șe­limbăr (d), FC Brașov (a)

Clasament

 1. PETROLUL 39 p.
 2. Hermannstadt 35 p.
 3. U Cluj 33 p.
 4. Chiajna 32 p.
 5. FC Buzău 28 p.
 6. Steaua 28 p.
  ——————–
 7. Csikszereda 26 p.
 8. Slobozia 24 p.
 9. Șelimbăr 23 p.

Notă: Clasamentul nu a luat în calcul rezultatul partidei Petrolul – U Cluj, disputată aseară, după închi­derea ediției.

Articole similare