Sănătate

Crește numărul pacienților diagnosticați cu gripă la „Județean”

Gripa face ravagii în tot mai mult orașe din România. Pacienții se prezintă în număr tot mai mare la Unitățile de Primiri Urgențe cu simptome de gripă.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea gripei, suspendând programul de vizită la pacienții internați. Decizia a fost luată pe baza recomandărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP), în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu gripă. Astfel, începând cu data de 18 ianuarie 2024, vizitele la pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt complet interzise. Măsura vizează atât aparținătorii, cât și orice alt vizitator, pentru a preveni transmiterea virusului gripal în unitatea spitalicească.

Pentru a minimiza riscul de transmitere a gripei, ușile spitalului au fost închise inclusiv în timpul orelor de vizită, programate între 10.00 și 12.00 dimineața și 16.00 și 18.00 după-amiaza. Reprezentanții spitalului au subliniat că această decizie a fost luată din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii, cu accent pe gripă, și a situației epidemiologice de rujeolă.

În ultimele zile, Unitatea de Primiri Urgențe a fost martoră la o creștere semnificativă a prezentărilor, cu un număr tot mai mare de persoane cu simptome de gripă sau viroze care au solicitat asistență medicală. Vineri, în cea mai mare unitate medicală din Buzău erau internați cu gripă 13 adulți și 9 copii, iar numărul lor crește de la o zi la alta.

Gripa reprezintă o amenințare în special pentru copii, deoarece sistemul lor imunitar este încă în dezvoltare. Copiii sub 5 ani, în special cei cu afecțiuni medicale cronice, prezintă un risc crescut de complicații severe asociate gripei. Nu doar copiii, ci și bătrânii cu diferite afecțiuni ajung să aibă complicații din cauza gripei. Șase buzoieni cu vârsta peste 56 de ani au decedat în acest sezon din cauza gripei, iar patru decese au fost înregistrate numai în ultima săptămână.

 

 

Articole similare