Sănătate

Crește numărul de paturi ocupate la Terapie Intensivă

Secțiile ATI devin din ce în ce mai neîncăpătoate pentru pacienții infectați cu noul Coronavirus. Joi, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, mai erau disponibile doar trei locuri, după ce la începutul săptămânii disponibilitatea acestora era în creștere. Situația este cu atât mai dificilă cu cât în spital este un singur medic, care de la începutul pandemiei se luptă pentru a salva viețile celor care vin în spital infectați cu virusul.

Astfel, joi erau patru pacienți ventilați în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, în timp ce la Spitalul Județean de Urgență erau doar doi. Opt pacienți erau conectați la oxigen în data menționată anterior și 12 paturi ATI erau ocupate. La Spitalul Județean de Urgență Buzău nu mai sunt locuri disponibile la ATI de când valul trei al pandemiei de Covid-19 a început să își facă simțită prezența și în Buzău. Aici erau intubați doi pacienți și 12 erau ventilați, în perioada menționată. Totodată, la SJU pacienții care au Covid-19 sunt tratați de șase medici, în comparație cu Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde este un singur medic.

Municipiul a ieșit din scenariul roșu după 14 zile de restricții, rata de incidență fiind joi de 2,64, iar la județ de 1,56 la mia de locuitori. 32 de cazuri noi au fost confirmate joi, pacienții având vârste cuprinse între 12 și 84 de ani. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat și un deces al unui bărbat în vârstă de 70 de ani.

Conform statisticii prezentate de DSP, miercuri au fost vaccinate 1.771 de persoane, dintre care 1.426 cu prima doză și 345 cu cea de-a doua doză. În continuare, buzoienii preferă să se imunizeze cu serul de la Pfizer, 1.440 fiind vaccinați miercuri.

Articole similare