Sănătate

Covid-19: scade numărul de cazuri, nu și al internărilor

Cazurile de Covid-19 sunt în scădere atât la nivel național, cât și la nivel local. Ultima statistică publicată de Ministerul Sănătății, în data de 21 noiembrie, indica la Buzău un număr de șase cazuri noi, iar numărul pacienților internați  ajunsese la 14, dintre care doi copii. În data de 22 noiembrie, însă, numărul pacienților infectați cu Covid-19 și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău era de 12, dintre care un copil. Patru adulți erau internați la ATI, însă copilul nu se afla într-o stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

În aceeași zi, la nivel național au fost raportate 215 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV–2, cu 48 mai multe față de ziua anterioară. 48 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 15 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era de 650, cu 22 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 93 persoane, cu două mai puține față de ziua anterioară. Din cei 93 pacienți internați la ATI, 76 sunt nevaccinați.

Bilanțul coronavirus va fi anunțat săptămânal

Ministerul Sănătății nu va mai prezenta zilnic numărul de îmbolnăviri cu Coronavirus, ci va face raportarea săptămânal. Informația a fost anunțată de autorități în contextul în care numărul cazurilor noi este în continuă scădere și astfel nu se mai justifică o raportare zilnică. Practic, situația cazurilor de COVID-19 va fi prezentată în fiecare săptămână, datele oficiale fiind transmise în fiecare zi de luni.

Nu este pentru prima oară când autoritățile iau o astfel de decizie, ci s-a mai întâmplat și în trecut acest lucru. Mai exact, la mijlocul lunii iunie 2022, Alexandru Rafila anunța că numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 nu va mai fi anunțat zilnic, ci săptămânal, având în vedere că, la acel moment, numărul de cazuri noi și de spitalizări era redus. Ulterior, numărul cazurilor noi a început să crească, astfel că pe 12 iulie 2022, Ministerul Sănătății a început să transmită din nou zilnic bilanțul coronavirus.

În ultima perioadă, numărul de îmbolnăviri a scăzut în România, și la fel și cel al deceselor, existând zile în care INSP nu a raportat niciun deces provocat de infectarea cu coronavirus. Bilanțul coronavirus va fi actualizat în fiecare zi de luni de către Ministerul Sănătății.

Articole similare