Actualitate

COVID 19 / Numărul cazurilor noi din nou în creștere

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate 41 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din 253 de teste efectuate. Dintre cazurile confirmate, 8 pacienți au fost testați în laboratoare private și 1 pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții au vârste între 22 ani și 92 de ani, iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

DSP Buzău a anunțat joi două noi decese în rândul pacienților COVID 19. Este vorba despre un pacient în vârstă de 71 ani din Râmnicu Sărat care se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 în 26.04.2021 și transferat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă iar în 28.04.2021 se constată decesul. Era cunoscut cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică – BPOC și Hipertensiune arterială – HTA.

Celălalt decedat este o femeie în vârstă de 87 ani din Buzău confirmată cu SARS CoV 2 pe baza unui test rapid antigenic efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău în 17.04.2021. Se prezintă la camera de gardă a SJU Buzău de unde este transferată pe secția ATI a SJU Vaslui în stare gravă. Evoluția clinică este nefavorabilă iar în 28.04.21 pacienta a decedat. Era cunoscută cu hipertensiune arterială, cardiomegalie, fibrilație atrială, ICC clasa II NYHA, D.Z.tip 2, AVC ischemic sechelar, hemangiom temporobazal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!