Actualitate

FOTO / Momente emoționante pentru veteranii de război

Cadourile pentru veterani pregătite de Ministerul Apărării Naţionale şi Asociaţia “Alături de eroi” au ajuns zilele trecute și în județul Buzău. Mesageri au fost militari din Garnizoana Buzău care, o dată cu produsele alimentare, au înmânat veteranilor buzoieni și scrisorile semnate de ministrul Apărării Naționale. Campania „Alături de veterani” se adresează celor 2610 veterani din toată țara, dintre care 62 sunt din județul Buzău, dar și celor 8 din Republica Moldova. Activitățile se încadrează în seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, sărbătorită pe 29 aprilie.

Campania „Alături de veterani” inițiată de Ministerul Apărării Naționale, își propune, ca noi militarii, să fim alături de veteranii de război, adevărate istorii vii, față de care instituția militară își îndreaptă aprecierea și respectul.

România sărbătorește, în data de 29 Aprilie, Ziua Veteranilor de Război. Numărăm astăzi 2.610 supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial (62 fiind numărul celor din județul Buzău), cărora trebuie să le mulțumim pentru credința și bărbăția cu care au rezistat în vremurile de încercare.

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, o serie de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război” – 29 aprilie, în București și în toate marile garnizoane din ţară.

Campania „Alături de veterani”, inițiată în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri și societatea civilă, se va desfășura pe parcursul mai multor zile și va include o acțiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paște pentru toți cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei opt din Republica Moldova„, transmit reprezentanții Diviziei 2 Infanterie Getica.

Joi dimineață, la Domul Central din „Cimitirul Eroilor” din Buzău, a avut loc o ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la care, alături de militarii Garnizoanei Buzău și reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – filiala Buzău, au participat participat veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre militare în  retragere şi rezervă.

După ceremonie, veteranilor de război, prezenți la activitate, le-a fost vernisată, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colecția privată a pictorului Ioan Ștefan Sălăgean de exponate și efecte militare din perioada celor două conflagrații mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!