Actualitate

Coronavirusul mută primele clase în online

După doar trei zile de la începerea noul an școlar, la Buzău au apărut deja primele cazuri în rândul elevilor.  La Școala Generală Nr.1 Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu sunt doi copii din clase diferite care au fost confirmați cu Covid-19, motiv pentru care Consiliul de Administrație al școlii a decis suspendarea cursurilor la cele două clase și trecerea copiilor în online. Este vorba despre 51 de copii, de la ambele clase.

Cazuri de Covid-19 au fost confirmate și la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, dar aici cei doi elevi confirmați nu au venit la cursuri, astfel că nu s-a luat măsura trecerii în online.

”Sunt două cazuri. Ne-au fost comunicate de către DSP Buzău: un elev de clasa a XI-a și un elev de clasa a IX-a, dar acești copii nu au intrat în sala de clasă. Unul chiar nu a venit deloc nici pe data de 13 septembrie, la festivitate. Nu a fost necesar, deci, să suspendăm cursurile la nici una dintre clase.  Suntem în continuare foarte atenți.  Echipa medicală și-a făcut datoria, a făcut triajul și urmărim cu atenție si cu mare grijă toate situațiile care ne sunt transmise de DSP să fim pregătiți să acționăm conform ordinului comun ”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Colegiului B.P.Hasdeu, Virginia Mîndruță Tănăsescu.

De asemenea, se pare că și la Colegiul Pedagogic din municipiul Buzău ar fi confirmări de Covid-19 în rândul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare