Politic

FOTO I Cosette Chichirău (USR): „Buzoienii mi se par puțin mai prietenoși”

Deputatul USR Cosette Chichirău a fost, vineri, la Buzău, pentru a se alătura campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare pentru Alianța formată din Uniunea Salvați România și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate. Preț de câteva ore, aceasta a stat alături de membri ai organizațiilor județene ale USR și PLUS în zona cortului instalat în imediata vecinătate a Pieței Dacia pentru a-i convinge pe buzoieni să semneze pe listele care vor permite alianței formate din partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș să participe la scrutinul pentru alegerea Parlamentului European din 26 mai.

Acțiunea comună USR-PLUS de vineri a stat sub semnul incertitudinii, dat fiind că, joi, Biroul Electoral Central respinsese participarea la alegeri a alianței, iar hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a anulat decizia BEC, nu fusese dată încă publicității. 

Deputatul Cosette Chichirău a spus, însă, că și în ipoteza în care și decizia Înaltei Curți ar fi fost nefavorabilă Alianței, cele două partide au capacitatea de a strânge fiecare câte 200.000 de semnături pentru a participa separat la algerile europarlamentare: „Sunt interese foarte mari ca USR și PLUS să nu intre în alegeri, în special împreună; și PSD și PNL sunt speriați (…) În cazul în care va trebui să candidăm separat, vom merge separat, și credem că vom beneficia de o mobilizare și mai mare  a oamenilor supărați pe această situație. Sigur, problema semnăturilor rămâne, fiecare partid va trebui să strângă singur 200.000, dar avem încredere că le putem strânge, totuși. Absolut sigur vom intra în alegeri, pe oricare dintre variante”, a spus deputatul USR pentru OPINIA.

Ea a remarcat că și la Buzău oamenii sunt „puțin mai prietenoși”: „Am găsit organizația din Buzău întărită față de data trecută când am fost aici, mai mulți membri, mai multe filiale, chiar și oamenii de pe stradă mi s-au părut puțin mai prietenoși; cred că s-au obișnuit cu noi în stradă și cel puțin nu ne mai aleargă, nu ne mai insultă, cel mult ne refuză sec și merg mai departe. Dar mulți ne dau semnătura, ne încurajează și văd în noi o speranță”, a spus deputatul USR Cosette Chichirău.

3 Comentarii

  1. In piata erau mii daca se ;;dadea” mici,faina,ulei cam asta-i buzaul un oras de amariti unde psd-ul a acaparat tot
    de la organizatii de pensionari pina la asociatii de falsi revolutionari

  2. Corect Vasile M.Foarte corect ce spui ! Dar si trist in acelasi timp !

  3. Cosette, a fost draguta. Buzoienii sunt de f. mult timp PSD-rizati si aici este multa lasitate si multa lene. Buzaul nu- s-a schimbat in atitudine cu toate ca primarul actual face tot posibilul sa trensforme acest oras, in bine. Aici este multa tiganie si d-na Cosette nu a indraznit sa spuna adevarul. Buzoienii astazi in „intelpciunea” lor, l-ar alege tot pe un Boscodeala sau pe cei doi Mocanu. Cam asta-i cu Buzaul. Cand cu ordonanta 13 , protestul din Piata Daciei, era unul f. slab si foarte putine persoane erau deranjate de marsavia guvernului. Am fost f.suparat de faptul ca conationalii mei buzoieni sunt asa de nepasatori. Acolo in piata trebuia sa fie mii.

Articole similare