luni, 10 august 2020

Coronavirusul începe să pună stăpânire și pe Liga Națională de handbal masculin! Cum este afectată HC Buzău

Cu aproape trei săp­tămâni înaintea preconizatului start de sezon, Liga Națională de handbal masculin este afectată de ca­zurile de infecție cu noul coronavirus. Deja situația a devenit îngrijorătoare în rândurile primei adversare a băieților de la HC Buzău în viitorul campionat.

Dunărea Călă­rași, formație pe care echipa buzoiană ar trebui să o întâlnească pe 19 august, în deplasare, în prima etapă din noua ediție, 2020-2021, a Ligii Naționale, se află în carantină până pe 4 august, după ce trei dintre componenții lotului, Vlad Rusu, Dragoș Hanțaru și Victor Vartic, au fost testați pozitiv.

„După două săptămâni de stat în casă și în izolare, nici nu știi de unde să o apuci. Teoretic, ar trebui să o luăm din nou de la zero. Îmi doresc ca toate echipele să fie ferite de astfel de momente, chiar este o situație delicată. Nu știm cum este la alte echipe, noi am decis să intrăm cu toții în izolare. Băieții s-au antrenat pe grupe și puteau să intre numai șapte în izolare, dar am decis să nu riscăm nimic, nici să-i îmbolnăvim pe alții. Dar ce facem dacă cineva va avea o astfel de problemă înaintea startului de campionat sau chiar după ce începem?”, a comentat an­trenorul formației din Călărași, Gabriel Armanu.

Un caz și la Steaua. Avertismentul lui Dedu

Steaua București este a doua echipă din Liga Națională, după Dunărea Călărași, care a fost nevoită să-și întrerupă brusc pregătirile. Jucătorul Alin Roșu a fost depistat cu Covid-19, singurul caz de acest gen în tabăra „militarilor”, dar la nivel de club s-a decis că este mai bine ca toată echipa să intre în izolare pentru o perioadă de 14 zile pentru a se elimina orice risc de răspândire a virusului.

Pe de altă parte, este posibil ca startul noilor ediții de campionat în Ligi­le Naționale de handbal să fie amânat, potrivit declara­țiilor recente ale pre­șe­dintelui Federației, Alexan­dru Dedu: „Dacă echipele nu vor avea minim zece zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!