luni, 03 august 2020

Coronavirusul a atacat și în Crâng! Handbalista Elena Livrinikj, testată pozitiv

Într-o perioadă în care cazurile celor infectați cu COVID-19 au explodat, numărul acestora stabilind, joi, recorduri absolute la nivel național (614) și în județ (45), noul coronavirus a lovit și la SCM Buzău! Vestea proastă vine din cantonamentul abia început la Cheile Grădiștei al echipei feminine de handbal. Centrul macedonean Elena Livrinikj (25 de ani), jucătoare transferată în această vară de la Rapid București, a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Lotul buzoian a efectuat luni testele COVID-19, iar internaționala din Macedonia a aflat că este infectată cu noul coronavirus. Stafful SCM Buzău a luat decizia de a o trimite imediat acasă pe handbalistă, care este asimptomatică, același lucru întâmplându-se și cu colega ei de cameră, Patricia Moraru, dar și cu doi maseuri, care au avut contact direct cu jucătoarea. O altă handbalistă din Liga Națională depistată cu coronavirus este fostul inter al echipei naționale Adriana Țăcălie-Crăciun, de la SCM Craiova.

Clubul are o altă varian­tă, conform căreia Livrinikj ar fi fost depistată pozitiv cu două săptămâni în urmă.

*

După ce, într-un comunicat postat luni, 6 iulie, pe site-ul oficial, clubul anunța că din lotul echipei de handbal feminin care a urcat în cantonamentul de la Cheile Grădiștei lipsea doar Ana Maria Simion, în recuperare în urma unei intervenții chirurgicale, joi, într-un nou comunicat, SCM Buzău spune că, de fapt, Elena Livrinikj ar fi fost testată pozitiv cu două săptămâni în urmă și, ca urmare, nu s-ar fi regăsit în lotul care a plecat la Cheile Grădiștei!

Anunț Public
Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să informeze suporterii echi­pei de handbal feminin că o sportivă legitimată la clubul nostru a fost depistată pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. Precizăm că începând cu data de 22 iunie 2020, Direcția de Sănătate Publică Buzău a dispus instituirea măsurii de izolare la domiciliu pentru 14 zile și înregistrarea sportivei în evidența DSP Buzău, prin adresa nr. 6336 din data de 23 iunie 2020. În acest interval, sportiva a fost permanent monitorizată de către autoritățile locale și DSP Buzău. După încheie­rea măsurii de izolare, în data de 6 iulie 2020, sportiva a efectuat testul pentru SARS-CoV-2, urmând să se alăture lotului echipei de handbal la Cheile Grădiștei pentru efectuarea pregătirii fizice în aer liber.

loading...
error: Content is protected !!