vineri, 14 august 2020

Număr record de amenzi aplicate într-o singură zi pentru lipsa măștii de protecție în mijloace de transport

Pentru prima dată de la instituirea obligativității purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, oamenii legii au aplicat în județul Buzău, într-o singură zi, zeci de sancțiuni contravenționale persoanelor găsite în neregulă. 61 de amenzi au fost aplicate joi.

În România, începând cu 15 mai, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise (inclusiv în mijloacele de transport în comun). Amenzile pentru cei care nu se conformează oscilează între 500 și 2.500 de lei. De ­atunci, orașele României sunt împânzite de agenți de ordine care veghează ca cetățenii să aibă măști de protecție, pentru limitarea răspândirii virusului care provoacă boala Covid-19. O perioadă însă s-a mers pe recomandare și atențio­nare, motiv pentru care se poate spune că s-a încurajat nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Odată cu explozia cazurilor de COVID 19 în județul Buzău, sunt necesare măsuri mai drastice.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat joi 45 de cazuri noi în județ, cele mai multe de la debutul pandemiei, numărul total infectați ajungând la 727 de cazuri. 477 de persoane infectate cu SARS CoV2 s-au vindecat până acum, dar au înregistrat și 21 de decese.

loading...
error: Content is protected !!