Monden

Cornel Tăbăcaru, îngrijorat de starea mătușii sale în vârstă de 88 ani

Buzoianul Cornel Tăbă­caru a intervenit zilele trecute în direct la Antena 3, unde a vorbit, în exclusivitate, despre mătușa sa, care a fost diagnosticată cu miocardită. Femeia, în vârstă de 88 de ani, s-ar fi simțit rău, după ce s-a vaccinat cu a doua doză a vaccinului ­Mo­derna.

,,Mătușa mea e internată cu miocardită, după ce s-a vaccinat cu a doua doză a vaccinului Moderna”, a spus Tăbăcaru în direct la Antena 3, cazul femeii fiind printre puținele raportate în țară cu astfel de reacții adverse după vaccinare. ,,Ne-am trezit că o mătușă de-a mea care a făcut primul vaccin, vreo două zile a fost, așa, mai amețită. Chiar dacă are 88 de ani, arată ca o floricică (…) A venit să facă rapelul. Prima zi, <aoleu, mi-e rău>, a doua zi, <aoleu mi-e rău>, oboseală, ea, care se plimba cu cățelușul. După șase pași obosea. Eu l-am sunat pe doctorul Ion Alexie  (n.r., medic român în Las Vegas) și ne-a spus să mergem cu ea la spital. S-a dus la spital și au găsit-o cu miocardită. I-au făcut repede analizele, o scădere de hemoglobină. Eu nu mă pricep, doctorii de acolo se pricep. Au pus-o pe transfuzie de sânge și a stat verișoara mea toată noaptea lângă ea, până dimineață la 6”, a povestit  omul de afa­ceri Cornel Tăbăcaru.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au specificat într-un comunicat că situații de miocardită și pericardită au fost semnalate post-vaccin în mai multe țări, în special în Statele Unite, iar datele actuale sugerează că miocardita ar fi generată în urma vaccinării cu serul ARN mesager. Și în țara noastră au fost raportate câteva cazuri de astfel de reacții adverse după vaccinare. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări importante sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3, în completarea cazului semnalat de buzoian. ,,Sunt două cazuri raportate de miocardită la doi adolescenți de 17 ani. Este un caz din Bacău care a fost raportat și care a fost prezentat de către colegii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău și a fost inclusiv în spațiul public mediatizat, și al doilea caz, în București, însă amândouă au avut o evoluție favorabilă”, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, la Antena 3.

În acest context, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat un raport despre COVID-19 care arată că boala se va răspândi mai degrabă în rândul copiilor în următoarea perioadă. ,,Cel mai important mesaj este ca cei din familie, adulții, să fie vaccinați și să fie protejați, pentru că, cel mai frecvent, copiii sunt expuși în interiorul familiei. Din acest punct de vedere, evident este mai probabil ca virusul să gene­reze un număr mai mare de cazuri în rândul tinerilor, în rândul copiilor, pentru că procentul de acoperire vaccinal este redus la această categorie de vârstă. De asemenea, tinerii interac­ționează foarte mult fizic, se întâlnesc”, a mai spus ­Ghe­orghiță.

Articole similare