Sport

Copiii din Ziduri, laureați ai Cupei Satelor

Finala cu Gălbinași, adjudecată cu 3 la 1

Unul dintre cele mai îndrăgite evenimente fotbalistice buzoiene, Cupa Satelor, a ajuns la final. În ultimul act, copiii din Ziduri s-au impus în fața celor de la Gălbinași cu 3 la 1, astfel că trofeul poposește, pentru cel puțin un sezon, în comuna din estul județului.

Final-four-ul s-a disputat pe terenul de rugby „Prințul Ghica”, cele patru echipe calificate fiind Pătârlagele, Săhăteni-Vintileanca, Gălbinași și căștigătoarea Ziduri. Cupa Satelor este o competiție națională organizată de Federația Română de Fotbal, dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România. Obiectivele strategice ale acestui proiect sunt:

  • Configurarea fotbalului ca vector social în comunitățile rurale și întărirea legăturii fotbal – comunitate;
  • Promovarea fotbalului în mediul rural și creșterea atractivității acestuia în satele și comunele din România;
  • Descoperirea tinerelor talente fotbalistice din zone rurale;
  • Creșterea numărului de practicanți ai fotbalului prin implicarea copiilor din mediul rural într-o competiție națională;

Evoluțiile celor mai talentați dintre copiii prezenți la Cupa Satelor nu au trecut neobservate. Ediția trecută, Eduard Nedescu, component al echipei din Dumbrăvița, câștigătoarea ediției 2022, a fost transferat la Academia Gheorghe Hagi.

Mediul rural a constituit, de-a lungul timpului, filonul principal pentru fotbalul românesc. Conform statisticilor, cei mai mulți dintre componenții echipei României la Campionatele Mondiale din 1990 și 1994 s-au născut în provincie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker