Economic

Copertine retractabile sau fixe – Ce produs să cumperi în funcție de modele și utilitate

Copertinele protejează împotriva razelor soarelui și a diferitelor fenomene meteo. Acestea sunt soluții optime atât pentru case cât și pentru locuințele de bloc. Dacă nu ești specialist în domeniu și vrei să achiziționezi o copertină, poți ține cont de următoarele sfaturi.

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unei copertine! 

Copertine fixe pentru spații mici

Copertinele fixe sunt recomandate pentru intrarea casei, dar și pentru balcoanele mici. Fiind fixe, acestea se pot monta fără prea mari eforturi, însă trebuie să ții cont de materialele din care sunt confecționate copertinele, plus alte detalii tehnice. Iată câteva sfaturi pentru alegerea unei copertine fixe:

  • Măsoară balconul înainte de a cumpăra o copertină. Acestea sunt fabricate în diferite dimensiuni, iar majoritatea respectă măsurile standard.
  • Policarbonat, material textil sau plastic? Informează-te cu privire la materialele copertinelor înainte de achiziționare.
  •  Verifică dacă produsul cumparat vine la pachet cu instrucțiuni de utilizare și montaj. S-ar putea să ai nevoie de serviciile unui meșter.

 Pe lângă cele menționate mai sus, trebuie să ai în vedere și bugetul. Pe Hornbach.ro găsești prețuri avantajoase la copertine, așa că îți poți face o idee înainte de achiziționarea unui asemenea produs.

 Alege copertinele retractabile mecanice sau electrice

Copertinele retractabile sunt fabricate din materiale și texturi rezistente, iar calitatea își spune cuvântul, indiferent de model. Tehnologia acestor copertine este susținută atât de inovațiile din domeniul materialelor, dar și de aplicabilitate. Astfel de copertine sunt recomandate datorită specificațiilor, utilității și elementelor deosebite în comparație cu cele clasice. Iată câteva detalii de care să ții cont atunci când cumperi o copertină retractabilă:

  • Cele mecanice se manevrează relativ ușor, însă cele cu telecomanda sunt mult mai practice.
  • Copertinele retractabile din material acrilic sunt cele mai recomandate, datorită protecției eficiente împotriva razelor UV.
  • Ca și în cazul celor clasice, nu uita de dimensiuni. Poți alege o copertină în funcție de proiectele pe care le ai. Acestea se folosesc atât pentru protecția balcoanelor, caselor, dar și a teraselor, magazinelor și a altor spații comerciale.
  • Ai nevoie de personalizare? Poți întreba dacă este disponibil acest serviciu, însă ține minte că prețul se poate modifica.

 Cum să alegi culoarea potrivită pentru copertină

Pare simplu să alegi o copertină fixă sau retractabilă, în funcție de proiectele pe care le ai, însă, ar trebui să ții cont și de estetică. Design-ul joacă un rol destul de important în alegerea unui astfel de produs, astfel că este recomandat să alegi o culoare pe măsură. Copertinele în tonuri Uni sunt cele mai folosite pentru că sunt potrivite tuturor categoriilor de locuințe și spații. Însă, acestea pot fi personalizate după propriile gusturi. Gamele de copertine fixe și retractabile sunt variate, așa că va fi destul de ușor să alegi atât materialul și textura, cât și culoarea dorită. În plus, pentru că sunt versatile, le poți personaliza înainte de achiziționare.

 Cumpărarea unei copertine poate fi o sarcină destul de ușoară, chiar dacă nu ești specialist în domeniu. Este important să ai în vedere proiectul pentru care îți trebuie un asemenea produs, plus câteva detalii tehnice care pot face diferența.

 Foto: Shutterstock

 

 

Articole similare