Actualitate

Fiecare erou din Berca ucis pe câmpul de luptă are un stejar care-i va purta numele

Din această săptămână, fiecare erou din localitatea Berca ucis pe câmpul de luptă are un stejar care-i va purta numele. Puieții au fost plantați, luni, în apropierea Mănăstirii Ră-tești. Inițiativa aparține reprezentanților Garnizoanei Buzău și se înscrie în  programul manifestărilor desfășurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, 23 aprilie, și a Zilei Veteranilor de Război, 29 aprilie.

,,Prin implicarea noastră ne dorim ca, așa cum dintr-o ghindă renaște un stejar falnic, așa și din munca noastră de astăzi să sădim un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată și societate, dându-ne și de această dată, nouă, militarilor, încrederea că atitudinea de respect față de natură este prezentă în rândul românilor, ­asi­gurând societatea civilă că viitorul verde este prezent în sufletul nostru. Noi, ­mi­litarii, vom fi prezenți oriunde este nevoie de sprijin, speranță, încredere și solidaritate, așa cum am de-monstrat-o și în această perioadă de pandemie pe care o trecem împreună.

Totodată, suntem pre-zenți aici pentru a ne arăta respectul pentru veteranii de război, să le arătăm acestor imagini vii ale tradițiilor de luptă ale Armatei Româ­niei că îi prețuim pentru spiritul de sacrificiu și ­exemplele de camaraderie cu care și-au servit țara cu credință. Înființarea parce­lei de stejari cu nume de eroi din localitatea Berca constituie un gest de adân-că recunoștință pentru eroi care s-au jertfit pentru patrie, iar noi, militarii, avem datoria sfântă de a respecta valorile nepieritoare, dragostea pentru țară, unitatea de neam și de cre­dință, constituindu-se în adevărate repere pentru ceea ce suntem azi”, a transmis comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob.

La acțiune au participat voluntari din unitățile ­mi­litare buzoiene, prefectul județului Buzău, autorități publice locale și fețe ­bi­sericești.

Articole similare

error: Continut protejat!!