Economic

Cooperativa Aaylex Agro, cifră de afaceri de peste 230 milioane lei în 2021

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, după cifra de afaceri din ultimii doi ani, și-a majorat veniturile cu 38 la sută, ajungând la finalul anului 2021 la o cifră de afaceri de 232 milioane de lei, potrivit unor calcule realizate de Ziarul Financiar, pe baza informațiilor de la Ministerul de Finanțe. Cooperativa Aaylex Agro din Buzău concurează cu Țara Mea din Vaslui, o cooperativă agricolă integrată, cu aproape 5.000 de membri.

Coperativa Aaylex Agro, înfiinţată în 2009, a avut o creştere a cifrei de afaceri în fiecare an, cu excepția lui 2019, când şi-a diminuat veniturile cu doi la sută, însă profitul a crescut cu 13 la sută, ajungând la 870.000 de lei. În schimb, în 2021 ea a avut un profit de 940.000 de lei, de două ori mai mic decât în anul precedent, arată datele publice. Compania operează fabrica de hrană pentru pui a producătorului de carne de pasăre marca Coco Rico, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Aaylex este un grup de companii care produce brandul din carne de pui Cocorico, deținut în proporție de 93 la sută de antreprenorul Bogdan Stanca, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din industria cărnii.

Articole similare