sâmbătă, 16 ianuarie 2021

„Conu Leonida”, o nouă producție proprie a teatrului buzoian

O nouă producție proprie a Teatrului „G. Ciprian” din Buzău a fost realizată în această perioadă, în ciuda condițiilor drastice impuse de pandemie. Este vorba despre o nouă colaborare cu regizorul și actorul buzoian Radu Gabriel, cel care, de data aceasta, a pus în scenă piesa „Conu Leonida”, o adaptare după textul lui I. L. Caragiale având în distribuție actori buzoieni.

Pentru că pandemia de coronavirus nu a permis la Buzău reprezentațiile cu public în sală, spectacolul a fost conceput deocamdată ca o producție online, fiind filmat pe scena Teatrului „G. Ciprian” după ce actorii au efectuat testul COVID și transmis, pe 30 decembrie, pe pagina de Youtube a teatrului buzoian.

Spectacolul va fi reprogramat luna aceasta

„Este o continuare a proiectului <Actori buzoieni pe scena Teatrului G. Ciprian>, prin care aducem acasă actorii născuți în județul nostru. Pe lângă regizorul Radu Gabriel, din distribuția spectacolului Conu Leonida fac parte și doi actori buzoieni, Vlad Drăgulin și Ștefan Pavel, care fac echipă cu actrița Maria Radu. A trebuit să ne adaptăm condițiilor impuse de pandemie: actorii au făcut testul COVID, iar spectacolul a fost filmat pe scena de la Buzău, fără spectatori. În viitor, în funcție de cum ne va permite evoluția epidemiologică, spectacolul Conu Leonida va fi adaptat sub forma unei reprezentații cu public”, a declarat, pentru OPINIA, Gina Chivulescu, directorul Teatrului „G. Ciprian”.

Potrivit aceleiași surse, a fost aleasă această piesă a lui Caragiale pentru că anul trecut s-au împlinit 140 de ani  de când marele dramaturg a publicat în revista „Convorbiri literare”  farsa într-un act „Conu Leonida față cu reacțiunea”.

„Cred că sala de spectacole este mult mai sigură decât orice mall în care oamenii se plimbă în număr mare”

„Este cel de-al treilea spectacol producție proprie realizat de teatrul buzoian în 2020, după izbucnirea pandemiei. Primul a fost <Omul cu mârțoaga>, spectacol aniversar a cărui premieră, din păcate, nu am putut-o prezenta încă din cauza situației epidemiologice, al doilea a fost <Despre iubire sau așa ceva> și al treilea, <Conu Leonida>, ultimele două fiind prezentate exclusiv online. <Conu Leonida> urmează să fie reprogramat online în luna ianuarie, la o dată pe care o vom anunța pe pagina de Facebook a teatrului”, a mai declarat directorul teatrului buzoian.

Gina Chivulescu spune că așteaptă cu nerăbdare ca porțile teatrului să poată fi deschise din nou, pentru ca publicul să fie din nou prezent în sala de spectacole.

„Abia așteptăm să avem din nou spectatori în sală. Ne este dor de publicul nostru, un public special, așa cum bine știți, și facem tot ce putem să îl ținem aproape, chiar dacă doar prin intermediul spectacolelor online. Deși cred că sala de spectacole, atât timp cât se res­pectă toate normele de protecție, este mult mai sigură decât orice mall în care oamenii se plimbă în număr mare, nu putem decât să ne conformăm legilor. Sperăm ca lucrurile să revină cât mai repede la normal și să aducem cele trei noi spectacole în sala plină de spectatori”, a mai declarat Gina Chivulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!