Administrație

Consiliul Județean întinde o mână de ajutor Primăriei Buzău

Consiliul Județean Buzău are în plan să ajute financiar Primăria Buzău, prin acordarea, cu titlu de subvenție, a unor sume destinate societății de transport public TransBus. Anunțul a fost făcut de Petre Emanoil Neagu în cadrul unei conferințe a organizației județene a Partidului Social Democrat de la sfârșitul săptămânii trecute.

TransBus operează în aproape o sută de localități din județ, motiv pentru care Consiliul Județean are de gând să ajute societatea, pentru ca buzoienii să beneficieze, în continuare, de transport în comun în condiții decente și în siguranță. „Cred că am găsit o soluție ca și Consiliul Județean să poată ajuta, din punct de vedere financiar, apropo de transportul care se face în teritoriu (…) și vom încerca, nu numai ce se întâmplă la nivel de localități care sunt deservite de TransBus, vom încerca să găsim o soluție la nivel de Consiliu Județean (…) să ducem bani acolo unde trebuie duși cu celeritate (…) Vom găsi resurse, nu nemaipomenit de mari, să rezolvăm, să nu facem discriminări la nivel de județ. Cred că o să găsim o soluție în care și buzoienii, toți cei care au nevoie de acest transport, într-un viitor apropiat să poată să beneficieze de transport decent, în siguranță”, a declarat președintele CJ Buzău.

Primarul Constantin Toma a transmis că ajutorul este mai mult decât binevenit, mai ales că societatea TransBus are nevoie de finanțare în contextul în care autoritățile au luat decizia de a acorda gratuități pentru mai multe categorii de persoane. Chiar dacă prețul biletelor și al abonamentelor a crescut de la începutul lunii mai, majorarea nu aduce fonduri suficiente pentru a acoperi cheltuielile de la Transbus.

„Legat de creșterea prețului la bilete și abonamente, noi am fost nevoiți să facem acest lucru deoarece costurile au crescut foarte mult în ultimul an, ultimii doi ani. Biletul nu se scumpise de cinci ani, din 2018. Am ajuns cu Transbus în 99 de localități de pe lângă Buzău. Practic, deservim o populație de circa 200.000 oameni. Este foarte bună implicarea Consiliului Județean, deoarece, și cu această creștere de bilete, tot suntem în mare criză legată de subvenția pe care municipiul Buzău trebuie să o dea pentru transportul în comun. Este o realitate și puteam pune în pericol, dacă Consiliul Județean nu venea cu acest ajutor, transportul în comun la nivelul orașului și al județului”, a adăugat primarul Toma.

Articole similare