Educație

FOTO | Performanțe sportive la nivel național pentru Școala „George Emil Palade”

„Mens sana in corpore sano!” este nu numai un proverb, ci un dicton pus în aplicare pe deplin la Școala „George Emil Palade”. La începutul lunii mai, Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Buzău a avut parte de performanțe școlare pe toate planurile. După premiile obținute la Științe și la Literatură, a venit rândul performanțelor sportive. Pas cu pas, treaptă cu treaptă, elevii pasionați de sport, sub coordonarea profesorilor mentori, au crezut în reușită, plini de încredere, de energie pozitivă, de flacăra pasiunii interioare și au obținut performanțe materializate în diplome, trofee, calificări naționale. Toate aceste rezultate sunt oglindite în vitrina performanțelor Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” și dăruite comunității.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar desfășurată, de obicei, în luna mai, a deschis în această primăvară poarta către performanțele de mult așteptate de către toți elevii pasionați de sport de la Școala Gimnazială „George Emil Palade. Antrenați cu dăruire, cu determinare, cu încredere în reușită, echipele coordonate de profesorii de sport Mihai Crăciun, Aurel Crăciun, Marius Ciocârlan și Daniela Dobrin, au învățat ce înseamnă să lupți pentru victorie, ce înseamnă să acționezi ca o echipă unită care împarte sarcinile și se bucură împreună, și, mai mult, au învățat să se încurajeze și să se ridice unii pe alții, reconstruind coloana valorilor umane, prin demnitate, prin omenie, prin frățietate, prin credință.

Galeria performanțelor sportive obținute de echipele școlii la începutul lunii mai cuprinde un Loc I  și titlul de  Campioană Națională  pentru  echipa de handbal masculin antrenată de profesor Marius Ciocârlan, obținut în competiția din zilele de 12-13 mai, ce s-a desfășurat la Cumpăna, județul Constanța.  Lotul olimpicilor a fost reprezentat de Ianis Horjea, Denis Mangalea, David Lăcătuș, Cristian Șerban, Octavian Coman, Sebastian Râmniceanu, Dragoș Negrea, Matei Andrei, Andrei Rusen, Mihnea Voiculaș, Vlad Musceleanu și Ionel Panait. Prima treaptă a podiumului a mai fost obținută și de Echipa de fotbal U8 – performeri de la nivelul ciclului primar coordonați de profesorul Aurel Crăciun. Este vorba despre locul I,  obținut la etapa regională. Lotul a fost format din Octavian Ștefan Simion, Gabriel Vlad Cercel, Georgian Rareș Cojocaru, Cosmin Florentin Petre, Daniel Ștefan Bîsceanu, Andrei Ianis. Cristea, Ștefan Fabian Ifrim,  Christian Denis Pascu, Alexandru David Ionescu, Sebastian George Moise și Filip Dorojan.

De asemenea, galeria performanțelor sportive mai cuprinde un loc III și  medalie de bronz pentru echipa de volei feminin, antrenată de profesorii Daniela Dobrin și Aurel Crăciun, competiție ce a avut loc în perioada 4-7 mai, în județul  Tulcea. Din lot au făcut parte Bianca Cucu, Daria Vasile, Maia Apostol, Briana Crăciun, Laura Cîrstea, Alexia Militaru, Ana-Maria Ilie, Maria Moldoveanu, Ana-Maria Babeș și Daria Costache.

Elevii Școlii „George Emil Palade” au mai obținut și o mențiune la turneul sportiv. Este vorba de reușita echipei de baschet feminin, antrenată de profesor Mihai Crăciun. Competiția a avit loc în perioada 11- 14 mai , la Ploiești. Lotul performer feminin a fost reprezentat de elevele Daria Chițu, Bianca Prună, Ana-Maria Cristea, Beatrice Ioana Tăbârcă, Anca Ștefan, Ingrid Munteanu, Maria Tărâțe, Sofia Manole, Adeina Gheorghișor, Lavinia Iliescu și Bianca Cucu. Pe de altă parte, Școala Gimnazială „George Emil Palade” a mai obținut și o calificare în „Top 10” la etapa națională de către echipa de șah, performer George Mihai Iordăchescu, profesor coordonator Mihai Crăciun; competiția a vut loc în perioada  11-14 mai, la Sibiu.

Despre toate aceste reușite, care reunesc principii precum ideea de echipă, de colaborare, de competiție constructivă, promovate de această școală,  directorul Elena Gheorghe își exprimă bucuria și îi felicită pe copiii care au luptat și reușit să își depășescă limitele și pe profesorii care i-au antrenat și încurajat: „Sunt mândră de toate reușitele școlii, pentru că mă regăsesc în fiecare elev și profesor coordonator de la școala pe care o reprezint. Sunt conștientă că fiecare echipă olimpică a muncit foarte mult, mobilizându-se să-și depășească limitele. Copiii aceștia minunați s-au străduit și au reușit. De menționat că fiecare dintre membrii echipelor sportive are rezultate remarcabile la nivelul tuturor disciplinelor școlare, nu doar la secțiunea sportivă. Așadar, se certifică încă o dată că profesorii școlii acționează ca-ntr-o familie, înțelegându-se și încurajând elevii spre a-și depăși limitele, a se jertfi pentru ceea ce le place cu adevărat, arzând ca o torță a victoriei. Mână lângă mână, suflet lângă suflet, elevii reconstruiesc coloana infinitului, cu pasiune, cu energia specifică vârstei și cu o inimă mare plină de bunătate. Împlinirile muncii șterg urmele oboselii, descoperind adevărata față luminoasă a omului adevărat ce se formează și se dezvoltă la Școala Gimnazială «George Emil Palade». Felicitări tuturor!”.

Ce spun campionii naționali

  • Cristian Șerban, clasa a VIII-a D, membru al lotului de handbal masculin, campion național: „A fost o experiență de neuitat. La început, nu credeam că vom ajunge atât de departe, dar am muncit și am ajuns învingători. Suntem foarte fericiti pentru reușita noastră. Chiar daca în finală am avut puține emoții, am reușit să le stăpânim și acest echilibru ne-a făcut învingători. După toată munca depusă, am reușit să obținem un rezultat foarte bun, care era binemeritat. Ultimele minute din finală au fost cele mai grele, chiar dacă ne-am chinuit, am reușit să le tinem în frâu. Am luptat, ne-am încurajat și am reușit să câstigăm. Am trecut prin toate stările, de la tristete până la fericire, dar finalul a fost cel mai frumos. Fericirea este atunci când dăruiești tot ceea ce este mai bun dinn tine. Aceasta o știm de la mentorii noștri”.
  • Octavian Coman, clasa a VIII-a D, membru al lotului de handbal masculin, campion național: „Suntem foarte fericiți și încântati de victorie. Am avut parte de niște echipe foarte impresionante și foarte bune, care au jucat foarte bine, dar într-un final după multă muncă și ambiție, am reușit să obținem ceea ce ne-am dorit. Am reușit să fim cei mai buni dintre cei buni, autodepășindu-ne!”.
  • Denis Mangalea, clasa a VIII-a D, membru al lotului de handbal masculin, campion national: „După multă luptă, cu momente bune și momente mai putin bune, putem recunoaște cu toții că am iesit învingători. Dintre atâtea echipe valoroase de la nivel național, am demonstrat că noi suntem cei mai uniți și valoroși. Ne-am demonstrat nouă, dar și celorlalți, valoarea noastră adevarată și suntem cu totii mândri de reușita noastră. Victoria îți dă o forță incomparabilă! Am simțit o energie copleșitoare la auzul ultimului fluier care indica sfârșitul meciului, presimțind statutul de Echipă campionană națională. Emoțiile au fost inimaginabil de mari când toată lumea sărea și se îmbrățișa frățește, știind că am câștigat și că suntem campioni și cei mai buni din țară!”.
  • Sebastian Râmniceanu, clasa a VIII-a D, membru al lotului de handbal masculin, campion național: „Suntem foarte fericiți pentru rezultatele obținute. Cu ocazia aceasta, ne-am unit precum ramurile unui copac puternic într-un singur trunchi, într-un colectiv al fraților sportivi și al prietenilor și astfel am reușit să obținem Locul 1 și statutul de Campioni naționali. Am avut toate stările posibile de bucurie și  de tristete, dar prin multă muncă și  prin dorință de a învinge și de a nu dezamăgi,  am reușit ceea ce ne-am propus. Încrederea în reușită este cheia victoriei. Acest lucru trebuie să-l cultive toți colegii noștri: încrederea”.
  • Șahistul George Matei Iordăchescu, clasa a V-a G:Nu reușeam performanța de a mă califica în Top 10 la nivel național, dacă nu eram pasionat de șah încă de mic, de la 4 ani. Această pasiune pentru sah m-a învățat multe lectii importante despre concentrare, despre perseverență și despre strategie care îmi vor fi cu siguranță utile în viața de zi cu zi. Când mă gândesc la olimpiada de șah, îmi revin în minte emoțiile puternice pe care le-am trăit și  momentele tensionate de pe tabla de sah. Important este că mi-am îndeplinit obiectivul și am reușit să mă calific în Top 10. Încurajez pe toți copiii să încerce să se provoace în fața tablei de șah, pentru că nu se știe niciodată de unde  se poate dezvolta o nouă pasiune”.

Așadar, luna mai este luna performanțelor la Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Buzău, care îi invită pe toți copiii dornici de a învăța și de a performa, să devină elevi ai acestei școli, emblemă a comunității buzoiene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker