Administrație

Consiliul Județean continuă proiectele din Republica Moldova

Consiliul Judeţean a aprobat realocarea a 320.000 de euro pentru trei proiecte de investiţii din Republica Moldova, sumele fiind reportate de anul precedent ca urmare a faptului că lucrările nu au fost finalizate.

Sumele de bani cu titlu de cofinanţare pentru lucrări au fost aprobate din bugetul propriu în baza unor acorduri de cooperare.

Pentru reparaţii la Biblioteca Basarabia din municipiul Soroca a fost alocată suma de 20.000 euro, iar pentru reabilitarea Bulevardului Decebal – Sector Botanica, din municipiul Chişinău, a fost aprobată suma de 250.000 de euro. Ţinânt cont că obiectivele de investiţii nu s-au finalizat în anul 2023, sumele asumate ca şi cofinanţare au fost reportate pentru anul 2024. „Nu s-a terminat implementarea, este vorba despre reabilitarea unei clădiri care adăposteşte sediul filialei noastre a Bibliotecii <Vasile Voiculescu>, un proiect de anul trecut. Noi nu putem să plătim decât atunci când sunt terminate lucrările”, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Un alt proiect pentru care deliberartivul județean a alocat 50.000 euro este cel privind repararea pasajului subteran din zona Botanica, municipiul Chişinău, lucrare aflată în implementare. „Un alt proiect care a fost implementat, scuarul de la Nicolae Titulescu, acolo am reabilitat acel scuar, inclusiv s-a adus o statuie a marelui diplomat Nicolae Titulescu şi pasajul respectiv fiind în acea zonă, se numeşte pasajul Buzău. Se continuă pentru că au fost lucrări din anumite materiale pentru monumentul eroilor sau al soldaţilor români care au căzut la datorie pentru reîntregirea neamului”, a precizat preşedintele Petre Emanoil Neagu.

Potrivit oficialilor din Consiliului Județean, sumele de bani vor fi virate beneficiarului numai după comunicarea documentelor justificative, respectiv situaţii lucrări executate, facturi etc. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker