Administrație

Consiliul Județean Buzău, investiții importante în educație

Consiliul Județean (CJ) a accesat finanțare europeană pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unor unități de învățământ preuniversitar, precum și a unor unități conexe din județ. Valoarea totală a proiectului este de 9.209.683,41 lei, cu TVA inclus, din care valoarea totală a finanțării nerambursabile din PNRR este de 9.185.883,41 lei, cu TVA inclus. În decurs de 18 luni, urmează ca școlile să fie dotate cu mobilier, material didactic și echipamente digitale.

Beneficiarii sunt șapte unități de învățământ din județul Buzău, respectiv Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), Palatul Copiilor și structurile sale, cluburile copiilor din județul Buzău, precum și Comuna Lopătari, pentru Liceul Tehnologic Lopătari.

„Noi, Consiliul Județean, am aplicat pentru școlile noastre speciale. Avem șapte unități, licee, dar am luat și o comunitate care este în dificultate și copiii de acolo nu trebuiau să sufere că UAT Lopătari – că despre el este vorba -, are probleme din punct de vedere financiar și administrativ. Am accesat și pentru ei. Suma pentru Consiliul Județean este de aproximativ două milioane de euro. 118 de clase, dar sper eu că 120 de clase, vor fi reabilitate în totalitate. În premieră, și este un lucru fantastic, și copiii care au probleme vor avea laboratoare de informatică dotate la nivelul anului 2023. Vor fi cumpărate mai multe aparate, mobilier. Zic eu că este un lucru foarte, foarte important”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La finalul investiției, vor fi dotate patru laboratoare de informatică cu echipamente digitale, 111 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe, vor avea echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, iar 110 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli vor fi amenajate pentru activități extrașcolare din unitățile conexe, cu mobilier și materiale didactice.

În plus, trei laboratoare de științe din unități de învățământ preuniversitar vor fi dotate cu mobilier specific,  materiale didactice specifice și echipamente digitale, 19 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) vor primi mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, iar alte trei ateliere de practică vor avea materiale, echipamente didactice și echipamente digitale.

Obiectivele generale ale apelului sunt transformarea digitală a școlilor care aparțin rețelei de învățământ profesional și tehnic și facilitarea învățării online, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, cu accent pe zonele defavorizate, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate, asigurarea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv a dotărilor și echipamentelor educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker