marți, 13 aprilie 2021

Consiliul Județean al Elevilor și Liga Elevilor Meseriași s-au unit pentru a preveni bullyingul în liceele tehnologice

Consiliul Județean al Elevilor Buzău a încheiat, în premieră, un parteneriat cu Asociația Liga Ele­vilor Meseriași, oferin­du-le tinerilor buzoieni din liceele cu profil tehnologic și profesional  oportunitatea de a vorbi deschis despre un fenomen prezent în școli, bullyingul.

„Împreună dăm startul unui proiect prin care ne propunem să perfecționăm standardele participanților: asigurarea unui mediu de învățare propice pe orice platformă online este ideală în vederea unei bune dezvoltări emoționale și personale și astfel combatem un mult prea cunoscut fenomen, bullyingul”, transmit reprezentanții Consi­liului Județean al Elevilor.

„După mai multe dezbateri în ședințele pe care le-am avut în cadrul Consiliului Județean al Elevilor am ajuns la concluzia că bullyingul este o problemă reală, mai ales pentru elevii care studiază în învă­țământul profesional și tehnic din Buzău. Și am decis să organizăm un eveniment în  data de 13 martie, sâmbăta, în intervalul orar 11.00-12.00, în sesiune online, în cadrul căreia vom dezbate acest subiect având alături de noi pe doamna profesor și psihopedagog Lucia Olteanu, cadru didactic al Colegiului Economic Buzău”, spune Ioana Dumitru,  elevă în clasa a XI-a a Colegiului Economic Buzău, preșe­­dinte al Consiliului Jude­țean al Elevilor Buzău.

Consiliul Județean al Elevilor are, în acest an, mult mai multe subiecte pe agenda de lucru.  Unul dintre acestea se referă la acordarea de burse, motiv pentru care a înaintat adrese către administrațiile locale prin care le înștiin­țează asupra acestui drept pe care îl au elevii. „Consiliul Județean al Elevilor Buzău are în acest an ca prioritate bursele elevilor. Ca atare, am trimis adrese în baza Legii 544/2001 către toate primăriile din județul Buzău”, spun reprezentanții organizației județene a elevilor.

Consiliul Județean al elevilor a început și o campanie de informare a ele­vilor cu privire la drepturile și obligațiile lor. „Cu siguranță, te-ai întrebat măcar o dată câte drepturi și îndatoriri ai în calitate de elev. Poate că nu te-ai întâlnit cu toate, poate că nu știai de ce drepturi be­neficiezi sau poate pur și simplu ești curios să-ți aprofundezi cunoștințele despre statutul elevului.  Oricum ar fi, noi îți venim în ajutor. Vom posta în fiecare săptămână câte un drept din statutul elevului pe care îl ai tu, în calitate de elev!”, se transmite pe ­pagina de socializare a organizației.

loading...