vineri, 16 aprilie 2021

Ce au spus Ciolacu și Romașcanu după adoptarea Legii bugetului

Camera Deputaților și Senatul au adoptat, în plenul reunit de marți, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021, în forma inițiată de Executiv, fără amendamente, cu 254 voturi „pentru”, 128 de voturi „împotrivă” și nicio abținere. Și proiectul Legii bugetului de stat pe acest an a fost adoptat de Parlament în forma propusă de Guvern.

Președintele Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a spus, de la tribuna Parlamentului, că premierul Florin Cîțu a ve­nit „cu aceeași placă” la dezbaterea proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 și l-a acuzat pe acesta că, atunci când nu are argumente, jignește. „Tatăl meu, domnule Cîțu, dacă puteți fi atent, Dumnezeu să îl ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră, avea o vorbă: <Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână>”, a spus liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban i-a atras atenția lui Marcel Ciolacu să rămână într-un „cadru de civilizație și res­pect”. Replica lui Ciolacu nu s-a lăsat așteptată: „Păi da, e civilizație când faci hoț pe cineva? (…) Nu ați vrea dumneavoastră, domnule Cîțu, să vorbiți cu preșe­din­tele organizației PNL de la Iași să ne facă rost și nouă de niște tablă și de niște ­che­restea? Fost ministru în Guvernul domnului Orban. Nu ați vrea dumneavoastră, domnule Cîțu, să vorbiți cu domnul Orban să vorbească cu președintele organizației PNL de la Piatra Neamț, care a inventat o nouă infracțiune la nivel mare, cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîțu? Nu mai bine procedați ca domnul Barna, când se termină oamenii noi, după ce ai făcut cinci-șase numiri în Guvern, să apelezi, să împrumuți de la PSD”, a completat Marcel Ciolacu.

Și liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, la finalul votului, că românilor și votanților PNL și ai partidelor de coaliție le-a fost propus sloganul ­li­beralilor și anume „prin voi înșivă”: „Descurcați-vă, ­dragi români, pentru că asta este tot ceea ce poate să vă propună aceas­tă coaliție. Și împreună, și dumneavoastră ați luat, și noi am luat plasă cu acest Guvern și sperăm ca ceea ce se întâmplă acum în politica românească să fie ultima experiență de acest gen”, a adăugat social-democratul.

loading...