Administrație

Consiliul Județean aduce buzoienilor un „Decembrie Magic”

Consiliul Județean și-a propus să nu facă economie anul acesta în privința organizării Sărbătorilor de iarnă, iar autoritățile anunță programul evenimentelor din perioada următoare, pentru care au rezervat suma de 700.000 lei din bugetul propriu al instituției.

Astfel, începând cu 1 decembrie, de la ora 17.00, va fi aprins iluminatul festiv din parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, tunelul din fața Consiliului Județean și cel de la Muzeul Județean. La eveniment vor veni mai mulți copii de la școlile din județul Buzău, precum și copii din cadrul Centrelor de plasament.

În perioada 1-23 decembrie, în intervalul orar 14.00-19.00, în parcul din curtea Centrului Muzeal „I.C. Brătianu” va fi organizat un Târg de Crăciun, de unde buzoienii pot achiziționa produse specifice Sărbătorilor de iarnă.

Pe 5 decembrie, de la ora 17.00, în parcul din Stațiunea Sărata Monteoru, copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae, iar seara se va încheia cu magia unui foc de artificii.

În ziua de 6 decembrie, copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească cele două reprezentații ale spectacolului de teatru pentru copii „Punguța cu doi bani“, începând cu ora 10.30, respectiv 12.30. Înscrierile se realizează la sediul Teatrului George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

În intervalul 19- 22 decembrie, între orele 9.00 și 12.00, magia va ajunge din nou la Muzeul Județean, unde prichindeii vor putea lua micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, tot în limita locurilor disponibile.

Nici bătrânii sau buzoienii cu handicap aflați în căminele din județ nu vor fi uitați de autorități, iar alți circa o mie de beneficiari vor primi o masă tradițională, precum și stegulețe și cocarde, pentru Ziua națională a României. „Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor și în acest an, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională pentru un număr de aproximativ 1.000 de beneficiari din cadrul căminelor de bătrâni din județul Buzău, precum și persoanelor adulte cu handicap instituționalizate. Meniul este format din: o porție de sarmale, carnați, mămăliguță și desert. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe”, anunță instituția buzoiană.

Pe 22 decembrie, de la ora 18.00, buzoienii sunt invitați să participe la un  spectacol muzical, Magic Christmas Jazz/Crăciun magic cu Jazz susținut de Bucharest Jazz Orchestra. Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

Anul acesta, copiii îl vor găsi pe Moș Crăciun la Centrul Muzeal „I.C Brătianu”, iar pe 21 decembrie, începând cu ora 16.00, cei mici sunt invitați să participe la întâlnirea cu simpaticul simbol al Crăciunului, unde va avea loc și un concert de colinde, susținut de Cornelia și Lupu Rednic. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni  cu personajele lor preferate și vor admira un foc de artificii deosebit. În total, Moș Crăciun va oferi copiilor din județul Buzău 12.000 de cadouri, mai menționează autoritățile județene.

La fel ca în fiecare an, și copiii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău vor simți bucuria Sărbătorilor, iar în data de 14 decembrie, Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, unde le va da celor mici dulciuri și jucării.

Articole similare