luni, 06 iulie 2020

Consiliul Județean a câștigat procesul cu APIA pentru decontările din 2017-2018 pe programul Lapte-corn

Consiliul Județean Buzău a câștigat procesul cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură și trebuie să i se deconteze peste 1,2 milioane lei reprezentând sumele aferente anului școlar 2017-2018 pe programul ,,Lapte-corn”.

Deși Consiliul Județean este contractantul în acest program, decontarea sume­lor este aprobată de APIA. Pentru că au fost probleme cu contractul de furnizare, APIA Buzău a refuzat plata Consiliului Județean, pentru anul școlar 2017 – 2018 a peste 1 milion de lei, după ce s-a considerat că nu au fost respectate anumite proceduri la licitația organizată în acel an.

,,Ambele cereri semestriale  au fost respinse la plată, s-a aplicat o corecție financiară de 100% la ­va­loarea de 1.227.000 lei”, a precizat directorul executiv al APIA Buzău, Claudia Stelea. Consiliul Județean a contestat decizia APIA. Și a câștigat în primă instanță, la Tribunalul Buzău, dar APIA a depus recurs împotriva deciziei.

,,Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive a APIA-Centrul Județean Buzău invocată de pârâta APIA-Centrul Județean Buzău. Admite cererea astfel cum a fost modificată. Dispune anularea notificării de respingere nr. 16799/04.09.2018 privind soluționarea cererii de plată nr. 7039/21.05.2018, respectiv ajutorul financiar în cadrul programului pentru școli și efectuarea plăților aferente cererii de plată”, se precizează în decizia instanței. Pe 9 decembrie, Curtea de Apel Ploiești a soluționat definitiv procesul în favoarea Consiliului Județean Buzău, ­res­pingând recursurile APIA și Centrului Județean Buzău.

loading...
error: Content is protected !!