Administrație

Consiliile locale Buzău și Ţinteşti au aprobat organizarea „referendumului pentru unire”

Consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, miercuri, în şedinţe care au avut loc simultan, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ-teritoriale, referendum care ar urma să aibă loc pe 26 septembrie. În Consiliul Local Buzău, proiectul privind organizarea referendumului a trecut cu 17 voturi „pentru”, cinci „abţineri” şi un vot „împotrivă”.

Consilierii USR-PLUS au anunţat că se vor abţine la votul privind organizarea referendumului, considerând proiectul binevenit, însă nu şi momentul organizării scrutinului: „Acest demers este unul bun, venit în sprijinul reformei administrative, dar, astăzi, domnule primar, aţi venit în faţa noastră cu un proiect slab documentat, cu multe semne de întrebare. De ce aş merge la vot pe 26 septembrie? Spuneţi că vor veni antreprenori care să creeze locuri de muncă în Buzău şi Ţinteşti, dar de ce nu vin ei acum?  Acest proiect nu este complet,  aştept ca în perioada următoare să veniţi cu un proiect cu o viziune clară, pe termen lung”, a spus Petrică Cârstea, consilier USR-PLUS.

În replică, primarul Constantin Toma a afirmat spus că unirea cu Ţinteşti va fi un moment istoric, iar acest lucru va duce inclusiv la scăderea preţului la proprietăţile imobiliare. „Nu putem pune în valoare această autostradă care va trece prin Buzău decât prin unirea Buzăului cu Ţinteştiul. Vor veni investitori pentru că vom avea ce oferi. Buzăul va urca pe locul 7 ca si suprafaţă la nivel naţional dar ca potenţial de dezvoltare va ajunge al treilea oraş din România, cu acces la peste 10.000 de hectare. La Ţinteşti cam jumătate din gospodării sunt goale, sunt o grămadă de terenuri disponibile chiar în sat şi sunt convins că, odată trase utilităţile acolo, va exista un fond imobiliar generos, iar cetăţenii se vor muta acolo pentru că acum Buzăul este pe un loc care nu îmi convine. Este în primele 10 ca şi scumpete a apartamentelor, caselor şi terenurilor. Este inacceptabil aşa ceva în condiţiile în care, ca şi populaţie, suntem pe locul 18 în România. De aceea, această unire ne va ajuta şi din acest punct de vedere. Este un moment istoric într-adevăr, Buzăul va ajunge acolo unde merită”, a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Surpriza zilei a fost prezența la şedinţă a deputatului USR-PLUS, Emanuel Ungureanu, care, contrar deciziei colegilor săi din organizația județeană Buzău, şi-a declarat public susţinerea pentru referendumul propus de primarul Toma: „Voi veni la Buzău şi voi sustine acest referendum,  pe stradă, poartă cu poartă, casă cu casă, bloc cu bloc. Pentru că eu sunt în Buzău temporar şi am promis acestei comunităţi că voi face lucruri pentru ei, împreună cu colegii de la USR-PLUS, de la PSD, de la PNL facem lucruri pentru comunitate. Nu e campanie electorală, e un proiect comunitar”, a spus Emanuel Ungureanu.

Un comentariu

  1. Va vand un pont:
    Pe buletinul de vot puneti o a doua intrebare privind mutarea sediului primariei la Pogonele, pe strada-Drumul Hotilor.
    Poate asa vor iesi mai multi la vot.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker