sâmbătă, 24 octombrie 2020

Consilierul Constantin Ionescu minte de îngheață apele ca să se justifice de ce a lăsat Școala 1 fără teren de sport

Consilierul municipal liberal Constantin Ionescu minte fără să clipească atunci când susține că a votat împotriva cumpărării, de către municipiul Buzău, a terenului de sport de la Școala nr. 1, din cauza prețului prea mare stabilit de comisia de negociere cu proprietarul de drept. Spunem acest lucru întrucât Ionescu a fost desemnat de Consiliul Local Municipal să facă parte din comisia de negociere, a fost prezent la toate cele patru ședințe ale acesteia și a consimțit la prețul stabilit – obținut și în urma a două evaluări plătite de Primărie -, și specificat în hotărârea împotriva căreia a votat marți, alături de colegii săi din Partidul Național ­Li­beral, dar și de reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților și ai Partidului Social Românesc.

Reamintim că cei nouă consilieri au provocat, marți, respingerea proiectului de hotărâre privind ,,aprobarea cumpărării prin exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău a terenului indiviz în suprafață de 858,00 m.p. situat în municipiul Buzău, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 28, în incinta Școlii Gimnaziale <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>”, un proiect care, odată respins, lasă fără terenul de sport Școala nr. 1. Terenul în cauză, în suprafață de 858 metri pătrați, a fost restituit în natură buzoiencei Zoe Letiția Vegheș, ca urmare a aplicării Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 194 -22 decembrie 1989. Conform legislației în vigoare, restituirea a fost făcută cu obligația menți­nerii destinației de teren de sport al școlii pentru o perioadă de cinci ani, fiind încheiat un contract de închiriere în acest sens.

După scurgerea termenulii de grație de cinci ani, proprietarul terenului a oferit spre vânzare respectivul teren municipalității, care are drept de preempțiune la cumpărarea acestuia. Prin Hotărârea nr. 316/2017, Consiliul Local al Municipiului Buzău a aprobat desemnarea unor consilieri locali, membri și membri supleanți, în Comisia pentru negocierea prețului de cumpărare, precum și o hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău pentru cumpărarea terenului în cauză. ,,Domnul Vegheș Adrian Sorin, mandatar al doamnei Vegheș Zoe Letiția (…) a comunicat (…) prețul pe care îl dorește pentru teren, respectiv 300 euro/m.p. declarându-și totodată și ­des­chiderea față de negocierea acestui preț. În cadrul ședinței comisiei din data de 16.01.2019, comisia a propus prețul de 265,00 euro/m.p., preț care a fost acceptat de mandatarul proprietarului”, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de hotărâre.

Conform hotărârii Consiliului Local privind desemnarea unor consilieri locali, membri și membri supleanți, în Comisia pentru negocierea prețului de cumpărare, din respectiva comisie au făcut parte Vasile Murguleț (PSD), Andrei Neder (ALDE), Constantin Ionescu (PNL), Silviu Laurențiu Roșioru (PSRo) și Gheorghe Vasile (PMP). Supleanți au fost aleși Laurențiu Cristinel Țepeluș (PSD), Mihai Alexandru (ALDE), Ion Barbu (PNL), Viorel Ion (PSRo) și Maria Ionescu (PMP). De notat este faptul că, deși au participat la toate cele patru ședințe ale comisiei de negociere și au consimțit la prețul stabilit în urma acesteia, Ionescu și Roșioru au votat împotriva proiectului de hotărâre, lăsând, practic, Școala nr. 1 fără teren de sport.

Astfel că motivele invocate de Ionescu, precum frica de o eventuală anchetă a Direcției Naționale Anticorupție legată de “prețul prea mare al tranzacției” nu sunt altceva decât minciuni sfruntate.

Vezi pe AICI hotărârea Consiliul Local care stabilește comisia de negociere.

loading...
error: Content is protected !!