marți, 24 noiembrie 2020

Buzoianca Janina Nectara, succes răsunător al campaniei ,,Femei pe bancnote”!

• Guvernatorulul BNR Mugur Isărescu a anunțat lansarea bancnotei de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu

Chipul unei femei pe o bancnotă românească! Și asta la inițiativa bloggeriței buzoiene Janina Nectara, cea care a demarat anul trecut campania ,,Femei pe bancnote” prin care cerea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, să ia decizia de a ilustra cu chipul unei femei o bancnotă națională.

Campania a fost inițiată în Anul Centenarului, OPINIA fiind printre primele publicații care au fost alături de demersul Janinei Nectara. Totodată, demersul a fost sprijinit de cele mai prestigioase instituții educaționale din țară, precum Universitatea Politehnică București, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davilla”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu”,Universitatea de Educație Fizică și Sport București, Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Geologie a Universității București, Facultatea de Chimie a Universității București și Facultatea de Istorie a Universității București.

În cadrul campaniei ,,Femei pe bancnote”, peste 20.000 de români și-au votat personalitățile istorice preferate. De asemenea, multe vedete naționale i s-au alăturat Janinei, în demersul său pentru apariția chipului primei femei și pe o bancnotă românească.

,,Trăim un moment istoric. Este pentru prima dată în 150 de ani de la nașterea leului românesc când o femeie remarcabilă este onorată în mod oficial pe o bancnotă de largă circulație. Mulțumesc voluntarilor care au lucrat cu generozitate în această campanie, mulțumesc artiștilor tinerei generații și tuturor personalităților publice implicate, jurnaliștilor și realizatorilor de televiziune care au promovat campania FEMEI PE BANCNOTE, și, nu în ultimul rând, Guvernatorului BNR, pentru că a înțeles că România are, alături de bărbați, și femei remarcabile cărora trebuie să li se recunoască meritele. Împreună, am scris istorie în România”, a declarat Janina Nectara Constantin pentru stiripesurse.ro.

Mulțumiri OPINIEI pentru susținerea campaniei

De asemenea, zilele trecute, când aminteau de promovarea la nivel internațional a campaniei Janinei, buzoianca a ținut să mulțumească OPINIEI pentru că i-a fost alături în acest demers. ,,Cu o tradiție de 30 de ani, OPINIA este cel mai influent cotidian din Buzău! Un județ întreg își ia informațiile zilnic din OPINIA! Deși le admir munca și îi citesc constant, personal nu i-am cunoscut niciodată pe jurnaliștii de la Cotidianul OPINIA Buzău. Când m-au invitat să realizăm un interviu despre campania națională <Femei pe Bancnote>, am fost extrem de încântată că demersul va ajunge în fața ochilor și, probabil, în inimile locuitorilor din zona în care m-am născut. Nu mi-am imaginat nicicum că OPINIA îi va acordă spațiu larg pe prima pagină și full spread în interior. <Femei pe bancnote> este un act istoric și totodată unul profund cultural, de schimbare de mentalități. Ce supriză plăcută și ce mare onoare că cel mai puternic cotidian al locurilor natale i-a dedicat prima PRIMA PAGINĂ din cele peste 100 de apariții în media. Mii de mulțumiri! Apreciez enorm că ați fost alături de acest demers de la bun început. Dacă <Femei pe Bancnote> va împlini ce și-a propus, aceasta va fi și reușita dumneavoastră!!!”, a scris pe Facebook Janina înaintea aflării veștii celei mari, și anume că bancnota de 20 de lei va apărea în curând cu chipul Ecaterinei Teodoroiu.

loading...
error: Content is protected !!