Economic

Confortul din timpul ritualului de igienă: cada sau cabina de duș satisface cele mai multe cerințe?

În ritmul cotidian tot mai agitat, momentele pe care le dedicăm igienei personale par mai mult o escapadă din stresul cotidian, un moment de relaxare pentru minte, pe care îl folosim pentru a ne încărca bateriile.

E drept că cel mai mare inamic al omului modern este timpul, așa că igiena zilnică durează maximum 5 minute, cât să simțim apa fierbinte pe piele și mușchii relaxându-se. Pentru că mulți dintre noi nu avem răgazul pentru o baie fierbinte, în care să ne relaxăm mai mult de 5 minute, în alegerea obiectelor sanitare cea mai mare luptă se dă între cabina de duș și cadă.

Ce căutăm într-o baie nu este doar confort, estetică și experiența în sine. Pentru cei mai mulți dintre noi, baia reprezintă un sanctuar de relaxare, un loc unde ne putem lăsa grijile deoparte și reconecta cu noi înșine. Dar care dintre ele ne oferă cel mai înalt grad de confort și satisface majoritatea cerințelor?

Cada, perfectă pentru cei care își doresc răsfățul suprem

Zilnic suntem pe fugă, așa că atunci când ajungem acasă tot ce ne dorim este liniște și relaxare. Cada reprezintă un simbol al luxului, ce își are rădăcinile până la civilizațiile antice, băile lungi și relaxante erau considerate esențiale pentru binele fizic și mental.

Revenind la omul modern, o persoană care alege un model de căzi freestanding o face dintr-un considerent mai mare decât funcționalitatea – nevoia de meditație și introspecție. Nu este nimic mai reconfortant după o zi lungă și obositoare decât o baie fierbinte, care să îți relaxeze mușchii și mintea. Iar dacă adaugi săruri de baie, uleiuri esențiale sau spumant experiența poate fi asemănătoare celei de la spa.

Pentru familiile cu copii mici, cada reprezintă cea mai bună opțiune, dat fiind faptul că oferă un mediu sigur pentru băița zilnică a celor mici, fără riscul de accidente. În egală măsură, cada devine și un spațiu intim pentru părinții aflați în căutarea unui spațiu calm, unde se pot pierde în gânduri, citi o carte sau deconecta de la stres.

Cabina de duș, perfectă pentru persoanele aflate în mișcare

În timp ce cada este văzută ca simbol al relaxării profunde, cabina de duș se poziționează ca simbol al eficienței, mai ales că fiecare minut contează. Aceasta economisește timp, dar se adaptează și la spațiile restrânse, făcând-o o alegere populară în rândul persoanelor care locuiesc la bloc și au o cameră de baie mică.

Cabinele de duș sunt ideale pentru băile mai mici, grație design-ului compact. În ultima perioadă, pe piața din țara noastră au apărut modele walk-in, complete, cu hidromasaj sau cu uși glisante, capabile să adauge un plus de stil și modernism oricărei băi.

Spre deosebire de cadă, ce necesită o cantitate însemnată de apă pentru a fi umplută, dușul într-o cabină este asociat cu un consum de apă mult mai redus, ceea ce o face o opțiune mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul.

Majoritatea modelelor de cabine de duș moderne au incorporate tehnologii inovatoare, precum dușuri cu efect de ploaie, hidroterapie sau cromoterapie. Datorită design-ului compact, opțiunile de personalizare sunt aproape nelimitate.

În ceea ce privește accesul în cabină pentru persoanele cu mobilitate redusă sau pentru cei care preferă accesul facil, cabina de duș reprezintă o bună opțiune, cu precădere dacă vorbim de modelele walk-in sau cu dușuri la nivelul podelei.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker