CulturăEducație

Concursul de fabule pentru elevi, la ediția a VI-a

După doi ani de pauză, cauzată de restricțiile impuse de pandemie, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” organizează cea de-a VI-a ediție a Concursului de fabule „Grigore Alexandrescu”, la Vila Albatros, joi, 24 noiembrie, începând cu, ora 14.00.

Va fi un concurs de interpretare, unul de compunere-fabule și unul de desene inspirate din fabule cu care se va realiza și o expoziție.

Concursul de interpretare se desfășoară pe două secțiuni: -învățământ gimnazial (V-VIII)  și învățământ liceal. Fiecare concurent (maxim 10 elevi pe școală/liceu) poate participa cu o fabulă din literatura română. Vor fi evaluate cu puncte de la 1 la 5 următoarele aspecte: interpretare, calitatea prestației și costumația.

Fișele de înscriere se vor trimite pe adresa [email protected] sau direct la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, până la data de 17 noiembrie, inclusiv, orele 14.00. 2.

Concurs de compunere-fabule se desfășoară pe două secțiuni:  învățământ gimnazial (V-VIII) și învățământ liceal.  Participanții (maxim 10 elevi pe școală/liceu) vor trimite creația proprie (o fabulă, ce poate avea ca sursă un proverb românesc).

Concursul de desene se desfășoară pe două secțiuni. învățământ gimnazial (V-VIII)  și învățământ liceal.

Lucrările împreună cu fișele de înscriere vor fi trimise până la data de 17 noiembrie inclusiv, orele 14.00, pe adresa [email protected] sau direct la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A4. Tehnica compozițională acceptată: desen, acuarelă. Pe verso lucrarea trebuie să conțină următoarele informații (titlul compoziției (numele fabulei), secțiunea (învățământ gimnazial ( V-VIII) / liceal), numele autorului, clasa, școala, îndrumătorul.

Juriul va fi format din Mircea Anghel, regizor, Paul Androne, profesor, poet, publicist, Oana Paraipan, referent cultural, Miruna Blănaru, artist plastic, Viorica Radu, actor și profesor de actorie, George Rotaru, actor.

Premiul I pentru fiecare concurs și secțiune va fi în valoare de 200 lei; Premiul II pentru fiecare concurs și secțiune  este de 150 lei, iar  Premiul III pentru fiecare concurs și secțiune este de 100 lei. De asemenea, se vor acorda câte trei mențiuni pentru fiecare concurs și secțiune  în valoare de 80 lei fiecare. Premiile și diplomele vor fi înmânate în ziua concursului, 24 noiembrie .

Mai multe amănunte AICI.

Articole similare