vineri, 16 aprilie 2021

Concurs de cultură generală de Ziua Internațională a Francofoniei la Biblioteca Județeană

Ziua Internațională a Francofoniei va fi marcată la Buzău printr-un concurs de cultură generală  adresat elevilor din ciclul gimnazial coordonați de profesori de limba franceză din județul Buzău, intitulat „Istețul francofon”.  Concursul este organizat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău,  în  data de 22 martie. Înscrierea în acest concurs se poate face până în data de 17 martie.

Elevii sunt înscriși la concurs de un profesor coordonator.  Fiecare profesor va putea înscrie un număr maxim de 40 de  elevi pe baza unui tabel ce va putea fi depus fizic, la sediul bibliotecii sau transmis scanat prin email bjvv@bjvvbuzau.ro, până la data de 17 martie. Materialele pentru concurs vor fi transmise profesorilor coordonatori, iar aceștia le vor disemina elevilor. Concursul va avea loc online, pe 22 martie, de la ora 12.00. Linkul către platforma de concurs va fi transmis profesorilor coordonatori, iar aceștia îl vor distribui elevilor proprii.

Clasamentul este generat automat pentru fiecare școală în parte. Pentru câștigătorii competiției, organizatorii au pregătit premii astfel: primii zece clasați vor primi câte o carte în limba franceză, iar primii 20 vor primi posibilitatea de a împrumuta până la sfârșitul lunii aprilie cinci cărți, în loc de patru, așa cum este permis acum, și tot aceștia își pot face gratuit permis la bibliotecă, dacă nu au.

Pentru înscrieri și informații suplimentare  cei interesați sunt așteptați la Biblioteca Județeană  ”V. Voiculescu” Buzău, sediul central, Galleria Mall, Bd. Unirii nr. 301A, sau la numărul de telefon 0238.721.509, interior 124. Persoană de contact Raluca Andrei, bibliotecar Secția Biblioteca Franceză.

loading...