Administrație

Concert vienez de Crăciun la Sala Mare a Consiliului Judeţean

Și anul acesta, valsurile vieneze vin să completeze atmosfera magică a Crăciunului. Companiile de spectacole „Crăciun Vienez” și „Spectakolis” propun buzoienilor o întâlnire cu excepționalii artiști ai Wiener Weihnachten Ensemble, o orchestră de cameră formată din artiști ce au cântat în cele mai faimoase săli ale lumii, pentru un „Crăciun Vienez” de cea mai bună calitate.

Dirijorul concertului, croatul Miran Vaupotić, apreciat ca fiind „dinamic și informat” de ziarul Buenos Aires Herald, a lucrat cu orchestre de renume precum Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Națională Regală Scoțiană, Berliner Symphoniker, Orchestra Palatului Schonbrunn, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică din Cairo, Orquesta Sinfónica Nacional Argentina, având concerte în săli importante din întreaga lume, cum ar fi Carnegie Hall, Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Victoria Hall, Forbidden City Concert Hall, Dubai Opera, Tchaikovsky Hall, International House of Music, CBC Glenn Gould Studio etc.

Invitații speciali în spectacol, Tina Munteanu, apreciata soprană a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, și tânărul tenor Christian Christoff, o minunată voce a tinerei generații de cântăreți de operă, se alătură și ei Crăciunului Vienez, pentru a vă face serata muzicală cât mai plăcută. Cei doi au mai colaborat și anul trecut în spectacolul de Crăciun de la Sala Palatului.

Corpul de balet al spectacolului va prezenta valsuri vieneze ale familiei de compozitori Strauss sau polci și mazurci din compoziţiile lui Franz Lehar. Vor fi și alte surprize muzicale ale mai multor compozitori celebri. La Buzău, spectacolul este anunţat pentru data de 23 decembrie, Sala Consiliului Județean, ora 18.00.

Articole similare