Sport

Dumitrache, omul meciului cu Slobozia

A marcat și a oferit momentul zilei, fiind scos pe brațe, de adversari

Vali Dumitrache face un sezon bun la Buzău, după ce începuse bine și la Farul Constanța. Tânărul format la Gloria și ulterior la LPS a semnat golul decisiv în partida cu Slobozia, ce-i drept având de îndeplinit o simplă formalitate. A fost, totuși, printre jucătorii cu evoluții decente și în cele două partide pierdute cu Chiajna și FC Argeș, fiind unul dintre puținii care nu au fost admonestați de public la partida cu alb-violeții.

La finalul meciului, în timpul interviurilor, Valentin Dumitrache a declarat că își dedică golul familiei, subliniind importanța constanței și contribuției sale la echipă: Am adus victoria și sper să o țin tot așa! Mă bucur că am constanță, că marchez, că îmi ajut echipa, e un lucru bun pentru mine. Sper ca și în următoarele meciuri să marchez și să adunăm cât mai multe victorii. Contează că am marcat și acum, cu Slobozia, iar golul îl dedic familiei”, a spus fotbalistul Buzăului la microfonul DigiSport.

Este interesant de menționat că atacantul originar din Buzău a început meciul purtând tricoul cu numărul 20, dar, după aproximativ un sfert de oră, a primit tricoul cu numărul 99, pe care l-a purtat până la final. Această schimbare a fost cauzată de un duel dur în minutul 12 cu un alt jucător, Ekollo (și el fost la Gloria) care i-a rupt tricoul și a fost aproape să-l accidenteze. Cu toate acestea, arbitrul Sorin Vădană nu a acordat nici măcar un cartonaș galben pentru camerunez în urma acelei faze.

Dincolo de gol, Vali a fost în centrul atenției și către sfârșitul partidei, atunci când, acuzând crampe musculare, a fost scos pe brațe de către trei adversari. În criză de timp, Pacionel, Bîrnoi și Vădana l-au luat de mâini și de picioare pe tânărul jucător al Gloriei, fără a mai aștepta intervenția brancardierilor. Dumitrache a fost surprins de camerele de luat vederi râzând, fiind, probabil, surprins de gestul jucătorilor de la Slobozia. Jucătorul Gloriei a primit îngrijiri medicale pe marginea terenului, apoi a mai stat pe gazon până în minutul 87, când a fost înlocuit cu Pîrvulescu.

Mijlocașul originar chiar din Buzău, însă împrumutat în vară de Gloria de la Farul Constanța, pentru care a apucat să joace în acest sezon de SuperLigă în două meciuri, a evoluat sub comanda lui Andrei Prepeliță în zece partide din Liga 2, de cinci ori fiind introdus ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În campionat a înscris de trei ori, în jocurile cu Unirea Dej (4-2 în deplasare), Steaua (4-4 acasă) și Unirea Slobozia (1-0 în deplasare).

Într-un interviu acordat acum câteva săptămâni, Dumitrache nu a exclus posibilitatea prelungirii împrumutului la Gloria. Rămâne ca evoluțiile sale să fie pe placul conducerii tehnice a clubului și, de asemenea, ca Farul Constanța să agreeze un alt împrumut, din vară, către trupa din Crâng.

Articole similare