marți, 26 mai 2020

Comunicat USR Buzău: Cazul Ecogen Therm, incompetență, nepăsare sau politici contra cetățenilor?

Totul a început cu un comunicat sec: „Părinții care își trimit copiii la unitățile de învățământ din municipiul Buzău trebuie să aibă grijă ca aceștia să fie bine îmbrăcați”, alături de lozinca PSD local „Împreună pentru un Buzău european!”.

Într-adevăr, în accepțiunea unor lideri locali ai PSD, pentru un oraș european încălzirea locuin­țelor, grădinițelor și școlilor este, probabil, un lux, copiii fiind obligați să învețe la temperaturi scăzute, fiind supuși riscului de îmbol­năvire, iar cea mai corectă rezolvare a acestora este promisiunea, cu toate că organizarea, coordonarea, monitorizarea și controlul serviciului public de alimentare cu energie termică constituie obligații legale ale autorităților administrației publice locale.

Reamintim că firma privată Ecogen Therm (cea care deține fosta centrală termică a orașului) care a sistat furnizarea agentului termic către RAM a fost „cedat de fostul primar Constantin Boșcodeală celor de la Ecogen pe doi lei cincizeci, iar acum buzoienii legați la sistemul centra­lizat stau la mâna unor privați”, cedare care nu s-a făcut în baza unei hotărâri a Consiliului Local, conform legii. Se pare că personalul responsabil din Primărie a uitat că asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică și asigurarea calității serviciului public de alimentare cu energie termică sunt responsabilități și obiective imperative prevă­zute Legea nr. 325 din 14 iulie 2006, actualizată, și nu a dispus imediat operatorului serviciului public de alimentare cu energie termică să își respecte obligația legală de a asigura continuitatea serviciului serviciului public de alimentare cu energie termică.

Totodată, constatăm că una din activitățile ANRSC se desfășoară în temeiul principiului privind protejarea intereselor utilizatorilor în raport cu operatorii care acționează în sfera serviciilor de utilități publice, întrebarea fiind de ce nimeni nu răspunde de această situație.

Se pun întrebările: de ce reprezentanții administrației publice locale nu au atacat în instanță contractul cu firma privată Ecogen Therm care se pare că la încheierea acestuia nu s-au respectat toate prevederile legale și cine protejează interesele utilizatorului și îl despăgubește privind suspendarea accesului la un serviciu public prevăzut de lege?

Fără hoție ajungem departe!

1 COMENTARIU

  1. Ecogen-sa nu mai dai agent termic
    M-am saturat sa va platesc pierderile, incompetenta!!USR sa ne lase cu grija fata de cetateni!!Sa platesti 200lei/luna pt ca iti trec pe proprietatea ta niste tevi , nu mi se pare normal!!Blocuri comuniste gestionate cu legi comuniste ! Unde e dreptul la proprietate garantat de Constitutie!!Tevile lui Ecogen sa fie inafara condominiului !!!Asa se gestioneaza o problema cetateneasca

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!