duminică, 28 februarie 2021

Comunicat PSD: Case noi pentru bunicii României

3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32% dintre aceștia locuiesc singuri și 19% din numărul total nu au aparținători care să locuiască în România. În actuala criză pandemică, numeroși bătrâni și-au pierdut viața din cauza COVID-19, internați fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia și înmormântați de autoritățile publice sau de către persoane necunoscute. Ce face guvernul Orban pentru bunicii României? Le oferă condiții propice pentru petrecerea bătrâneții în singurătate și sărăcie.

În schimb, PSD a avut mereu grijă de seniori, așa că a descris în mod clar în programul de guvernare care sunt măsurile pe care le va aplica vizavi de persoanele în vârstă pentru creșterea nivelului de trai prin dezvoltare locală. Astfel, social-democrații vor să construiască rezidențe moderne pentru persoanele care au trecut de 65 de ani. Din totalul cheltuielilor ­eligibile, statul ar trebui să subvenționeze 50 la sută, însă nu mai mult de 15.000 de euro pe apartament și 7.500 de euro pe cameră. Seniorii primesc și posibi­litatea de a le fi alocate finanțări prin credit garantat de stat.

În acest fel, fiecare vârstnic al României va primi o alocație de 10 ori mai mare decât în prezent și un spațiu minim de 25 de metri pătrați drept rezidență pe viață. Într-un apartament vor locui doar doi seniori cărora le vor fi asigurate cheltuielile de cazare, hrană și asistență medicală.

Text asumat de Partidul Social Democrat – Filiala Buzău

loading...
error: Content is protected !!