marți, 22 septembrie 2020

Comunicat PRO România: Constantin Ionescu nu renunţă la bursele pentru elevii merituoşi!

Educaţia a fost din nou sacrificată de PSD, cu sprijinul ALDE şi PNL la Pala­tul Comunal, la ultima şedinţă de CLM, când o parte dintre consilierii locali din Buzău au respins proiectul iniţiat de Constantin Ionescu, candidat al PRO România la funcţia de primar. Proiectul consilierului nostru prevedea ca Primăria Buzău poate să aloce burse pentru şcolarii care fac performanţă, au rezultate foarte bune, dar şi pentru cei proveniţi din medii defavorizate sau pentru copiii cu probleme sociale. Ar fi fost un gest firesc, de normalitate, într-o societate în care educaţia nu a fost niciodată pe primul loc în viziunea celor aflaţi la butoane.

Doar că reprezentanţii PSD în CLM, ajutaţi de ,,prietenii” lor din PNL în cadrul blatului demascat de noi în mai multe rânduri, şi prin abţinerea consilierilor ALDE, au respins acest proiect care venea ca o gură de oxigen pentru categoriile de elevi nominalizate mai sus. Şi vorbim despre o sumă infimă, doar 70 de lei pe lună pentru fiecare, în condiţiile în care municipalitatea cheltuie zeci sau chiar sute de mii de euro pe fântîni arteziene şi chermeze publice. Fidel însă crezului său, consilierul PRO România nu renunţă însă la acest proiect şi luptă în continuare.

Astfel încât luni, pe ­pa­gina sa de Facebook, a postat acest mesaj în asentimentul căruia suntem şi pe care-l sprijinim total: ,,Nu renunţ la bursele pentru copiii merituoşi ! În data de 10 august am redepus proiectul de hotărâre pentru acordarea burselor de performanţă, de studiu, de merit şi burse sociale. Nu renunţ până când acest proiect de hotărâre nu va fi aprobat, tocmai pentru a încuraja performanţa copiilor şi a o recompensa. Singura modificare adusă acestui proiect este creşterea sumei solicitate. Suma propusă este de 90 lei/lună/copil, în loc de 70 lei/lună/copil. Poate acesta a fost motivul pentru care a fost respins proiectul!!!! Politica trebuie să fie pentru oameni şi nu pentru partide!”.

Text asumat de PRO România – Organizaţia Judeţeană Buzău

2 COMENTARII

  1. Mai exista Pro Romania -filiala Buzau, in conditiile in care asa zisii lideri candideaza din partea psd?

  2. Vesnicul si eternul „luzăr” la alegerile locale…… un pasionat al celebrei intrebari: ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Rapsuns: primar la Buzau…dar nu ma lasa oameni rai….ma fac mereu sa plang…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!