Politic

Comunicat PNL: Propuneri și amendamente la bugetul municipiului Buzău

Joi, 22 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău, cu principal punct pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021, extrem de important pentru dezvoltarea orașului. Consilierii locali municipali PNL Buzău au venit cu propuneri și o serie de amendamente, mai ales după ce au constatat că proiectul de buget ignoră, în mare parte, propunerile electorale făcute de primarul Constantin Toma în campaniile electorale din 2016 și 2020.

Drept urmare, redăm mai jos propunerile noastre și poziția primarului și a majorității PSD.

  1. Mărirea burselor elevilor

Față de alocarea de la Guvernul României, echivalentă valorii unitare de 100 de lei/elev, am propus alocare suplimentară din bugetul local pentru creșterea cu 80% a valorii tuturor burselor, sumă pentru care am documentat finanțarea din bugetul local.

Poziția PSD: Propunerea a fost respinsă de către primarul Constantin Toma și consilierii PSD.

  1. Studiul de fezabilitate pentru parcul industrial

Deși fost om de afaceri, primarul Constantin Toma, pare că nu înțelege conceptul de Parc Industrial, cu facilitățile oferite investitorilor ce generează locuri de muncă (reduceri impozit teren și clădiri, reduceri taxe vamale, scutiri TVA import utilaje și materii prime, scutiri impozit pe profitul reinvestit). Am reamintit primarului că a promis parc industrial în campania din 2016 și am solicitat finanțarea studiului de fezabilitate. Am susținut această solicitare cu exemple din județele vecine, în care se derulează de mult astfel de proiecte.

Poziția PSD: Primarul Constantin Toma menține linia ,,Nu e momentul” și majoritatea PSD respinge propunerea noastră, ignorând total oportunitatea oferită de lucrările prognozate la autostradă.

  1. Finațarea achiziționării celor 60 de scutere pentru persoanele cu dizabilități promise de primarul Constantin Toma

Poziția PSD: Propunerea nu a trezit sub nicio formă interesul majorității PSD din CLM.

  1. Locuințe pentru tineri

În plus față de propunerea noastră privind finan­țarea unui studiu de fezabilitate pe acest subiect și față de afirmația ,,Nu sunt terenuri disponibile”, am prezentat varianta achiziționării de terenuri de pe piața liberă, variantă cu care în mod cert toți consilierii locali ar fi de acord.

Poziția PSD: Domnul primar Constantin Toma men­ționează că a depus un astfel de proiect la… doamna Dăncilă Viorica Vasilica.

Tema a rămas în discuție de comun acord cu toți participanții la ședință.

  1. Bazin didactic de înot

Am reluat discuția privind necesitatea unui astfel de bazin în municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma a promis că în a doua parte a anului, cu ocazia rectificărilor, va fi abordat acest subiect.

  1. Situația străzilor și trotuarelor din municipiul Buzău

Am prezentat opinia noastră că suma de 11 milioane lei alocată din venituri proprii pentru reabilitare străzi/trotuare este total insuficientă față de necesitățile orașului. Am reluat subiectul Străzii Horticolei și Străzii Parâng, aflate într-o stare la limita exploatării.

Poziția PSD: La insistențele noastre, am obținut promisiunea că în perioada imediat următoare se va interveni pe Strada Parâng (cu URBIS SERV), iar pentru S­trada Horticolei se va reface îmbrăcămintea asfaltică pe două din cele patru benzi.

La rectificările viitoare vom reveni cu propunerile susținute de cetățeni până când vom convinge majoritatea PSD să respecte agenda cetățeanului și adevăratele nevoi și oportunități de dezvoltare ale orașului.

Text asumat de Partidul Național Liberal – Filiala Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!