Politic

Comunicat PNL: După 10 ani, cel mai important drum de legătură dintre Buzău şi Braşov a fost redat circulaţiei autovehiculelor de mare tonaj!

,,Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de la nivelul judeţului Buzău a fost finalizat. Viaductul de la Si­riu, un drum extrem de important pentru buzoieni, dar mai ales pentru transportatorii care tranzitează zona, este gata după trei ani de la începerea lucră­rilor de consolidare. A fost redat, astfel, un drum esenţial pentru Valea Buzăului având în vedere că în zonă îşi vor relua traseul şi autobuzele de călători spre Braşov”, a spus deputatul Gabriel Avrămescu, preşedinte PNL Buzău.

Proiectul de reabilitare a Viaductului Giurca, zona Siriu, parte din DN10, Buzău–Siriu, de pe DN10, a presupus consolidarea suprafeţei carosabile de 7,80 m, prevăzute cu două trotuare pietonale, de 1 m lăţime utilă şi hidroizolaţie continuă, pe toată lăţimea secţiunii transversale. De asemenea, infrastructura a beneficiat şi de repararea suprafeţelor cu pile de beton, cule şi mortare. Concluzia ultimei expertize tehnice impune însă o res­tricţie de tonaj pentru transportul de peste 30 de tone pentru o anumită porţiune de pe Valea Buzăului, respectiv la km 90 + 265 Viaduct Valea Grămăticului.

,,Îmi amintesc că una dintre vizitele pe care le-am făcut la viaductul de la Si­riu s-a desfăşurat în noiembrie, anul trecut, atunci când am mers împreună cu directorul general adjunct CNAIR, Ovidiu Barbier, şi cu directorul general DRDP Bucureşti, Cătălin Şomode, şi am discutat cu responsabilii de lucrări ­des­pre evoluţia construcţiei. Nu a fost o lucrare simplă, mai ales că structura de rezistenţă înregistrase degradări masive şi drumul devenise un real pericol mai ales pentru traficul greu. În plus, viaductul de la Siriu nu e singura investiţie pentru care s-au făcut paşi importanţi pentru reabilitare. Podul de la Cislău, un alt proiect vital pentru traficul din Buzău, este finalizat în proporţie de 50%”, a conchis deputatul PNL Buzău Avră­mescu.

Investiţiile  guvernului PNL pentru obiectivele strategice de infrastructură sunt prevăzute ca fiind prioritare în programul de guvernare. De altfel, ­rea­mintim că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, aprobat în urmă cu două zile, prevede investiţii în infrastructura rutieră de 7,6 miliarde de euro, o sumă record pentru investiţii în acest sector pentru care Guvernul României a făcut demersuri intense la nivelul Comisiei Europene pentru aprobarea acestei alocări.

Text asumat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Buzău

Articole similare