luni, 03 august 2020

Comunicat PMP Buzău: „Rezistența la schimbare a instituțiilor Statului este, din păcate pentru cetățeni, semnificativă”

Rezistența la schimbare a Statului și a instituțiilor sale reprezentative este, din păcate pentru cetățeni, semnificativă!

Acest fapt a fost demonstrat miercuri, când Parlamentul a respins inițiativa PMP prin care propuneam desfășurarea alegerilor prin vot electronic sau prin corespendență. Și Guvernul a dat aviz negativ. Asta deși virusul nu dă semne să dispară prea curând.

Nu vom avea, deci, vot electronic sau prin corespondență la alegerile ce se apropie.

Totuși, la insistența PMP, Guvernul a luat o serie de măsuri pentru a digitaliza instituțiile statului. Prin urmare, astăzi cetățenii pot obține și transmite acte către autoritățile publice, își pot plăti taxele, impozitele sau amenzile prin instrumente online fără a fi expuși.

PMP Buzău luptă cu toate mijloacele ca administrația să se modernizeze, să ofere facilități cetățenilor și să ofere acces mai facil și mai rapid la serviciile publice.

PMP luptă pentru Buzău!

 

Text asumat de Partidul Mișcarea Populară

– Organizația Județeană Buzău

1 COMENTARIU

  1. Dacă ar fi propus vot cu preînscriere votam fără rezerve candidații PMP. Nu mai amintește nimeni de Cărțile de Alegător cu care am votat la localele din iunie 2004 și care au fost retrase de către autorități fără nicio explicație. Probabil s-au speriat în momentul când au constatat că votul chiar poate să reflecte voința alegătorilor! Cred că votul cu preînscriere ar diminua suspiciunile de fraudare și ar avea o mulțime de alte beneficii. În primul rând costuri mai scăzute cu buletinele de vot, cu organizarea circumscripțiilor electorale dar cel mai important avantaj ar fi acela că nu se mai poate jongla cu milioanele de alegători fictivi din faimosul Registru Electoral, acesta nemaiavând nicio justificare să existe. Se prezintă la votul efectiv doar cei care în prealabil și-au exprimat în scris dorința de a participa la vot cu o perioadă stabilită prin lege înaintea scrutinului. Nu văd nicio logică pentru care cei care nu doresc să participe la vot trebuie luați în calcul. Nu votezi nu contezi. Nu i se îngrădește niciun drept. Gluma că dacă se răzgândește în ultimul moment este pentru retardați. Votul ar trebui să fie rațional, nu emoțional.
    Votul electronic este o himeră pentru că nu poate asigura secretul votului. Provaiderii de servicii de internet află instantaneu cum s-a votat de la adresele IP pe care le gestionează. Și chiar dacă s-ar găsi o formulă prin care votul electronic să fie compatibil cu votul clasic cu ștampiluțe pe hârtie din secțiile de votare tot rămân suspiciuni legate de Registrul Electoral și a lui cifră fantasmagorică de 18.983.018 de cetățeni cu drept de vot la data de 31 mai 2020. Este de remarcat faptul că cifra crește lună de lună și probabil în câțiva ani se va atinge ținta de 40 milioane pe care și-a propus-o Ceaușescu pri anii 70.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!