Administrație

Comuna Mărăcineni a trecut de cea mai dificilă etapă din racordarea la gaze

Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru i-a anunțat oficial pe cetățeni că ieri a fost bifată cea mai dificilă etapă din planul de racordare la rețeaua de gaze, respectiv, îngroparea unei conducte de 80 metri pe sub râul Buzău. „Titanoboa”, după cum a numit primarul conducta, are o lungime de peste 800 metri, iar trecerea sa pe sub râu a implicat un efort colosal și numeroase echipe de ingineri, tehnicieni și muncitori.

Traficul a fost oprit preț de câteva minute pe drumul județean 203K, iar un capăt al conductei a ajuns până la limita dintre Potoceni și Mătești. „Conducta de gaz de la Mărăcineni a trecut examenul final! Acest ˂Titanoboa˃ lung de 800 de metri, care va asigura alimentarea cu gaze a comunei noastre, a fost introdus, ieri, în subteran, în cadrul celei mai complexe operațiuni inginerești a ultimilor ani! Patru macarale de mare tonaj, utilaje performante, echipe de ingineri și tehnicieni s-au luptat cu acest colos care ˂doarme˃, acum, la 80 de metri adâncime, cea mai dificilă parte fiind subtraversarea râului Buzău și a canalului energetic. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și pentru răbdare, pentru că fără dumneavoastră nu am fi reușit toate aceste lucruri!”, a declarat Constantin Dumitru.

Contractul pentru realizarea rețelei de gaze are o valoare de 16 milioane de euro și se află în prezent în licitație pe platforma electronică SEAP. Localnicii par a fi foarte interesați de racordarea la gaze, iar din 4.500 de locuințe, 3.000 au semnat deja precontractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare