Administrație

Compania de Apă: „Canalizarea nu e tomberon”

Săptămâna trecută, muncitorii de la Compania de Apă au fost nevoiți să intervină imediat în cazul unei conducte de canalizare din azbociment care s-a spart în urma lucrărilor de decolmatare. O groapă adâncă de șase metri a apărut pe Bulevardul Unirii, iar o porțiune de 17 metri de conductă a fost înlocuită, operațiune la care muncitorii au fost nevoiți să lucreze inclusiv noaptea.

„Un tronson de canalizare surpat pe Bulevardul Unirii i-a pus în dificultate pe colegii noștri. Avaria apărută miercuri seara (28 septembrie, n.r.) putea pune în pericol siguranța traficului din zonă, însă aceștia au intervenit prompt minimizând riscul. Specialiștii noștri au lucrat și pe timp de noapte pentru a remedia avaria, a fost înlocuit tronsonul de aproximativ 17 metri urmând ca în cursul zilei de astăzi (1 octombrie, n.r.) să fie astupată groapa adâncă de șase metri, rezultată în urma intervenției. Tronsonul vechi de canalizare, din azbociment, a cedat la numeroasele intervenții de decolmatare. Intervențiile pentru curățarea și decolmatarea rețelelor de canalizare se fac cu utilaje speciale, care lucrează cu o presiune a jetului de 200 barr”, transmit reprezentanții Companiei de Apă.

Decolmatările efectuate de Compania de Apă au scos la iveală cele mai neobișnuite lucruri pe care oamenii le aruncă în sistemul public de canalizare. Așa se face că, pe Aleea Industriilor, în căminele și conductele care preiau apa de ploaie s-au găsit resturi de lemne, pietre, capace de canal și chiar și indicatoare stradale.

„Am reușit, aproximez eu, să decolmatăm cam 70 la sută din gurile de canal, căminele și conducta de pe Aleea Industriilor (…) La viitoarea ploaie serioasă nu va mai fi ca înainte. Oricum, buzoienii trebuie să știe că rețeaua de preluare a apelor pluviale nu e proiectată pentru a face față ploilor torențiale. Nu doar la Buzău, ci oriunde în lume”, spunea inginerul Teodor Antimir, șeful de Zonă Metropolitană al Companiei de Apă, citat de buzoienii.ro.

Pentru a minimiza riscul ca avarii grave precum cea de săptămâna trecută să apară, Compania de Apă îi roagă pe oameni să nu mai confunde canalizarea cu tomberoanele și să nu mai arunce tot felul de lucruri care blochează conductele. „Este foarte important să protejăm cu toții sistemul de canalizare. Efectele utilizării incorecte a sistemului de canalizare pot duce la disconfortul cetățenilor prin creșterea numărului de avarii, degajarea de mirosuri neplăcute, apariția acumulărilor de apă și refularea pe străzile orașului, dar și la poluarea mediului înconjurător. Canalizarea nu e tomberon”, mai adaugă reprezentanții Companiei de Apă.

Articole similare