Sport

Comando buzoian la Europene

Ungaria, Polonia și Turcia, în grupa României

Campioană mondială în exercițiu, Naționala de Minifotbal a României trăiește deja emoțiile unei competiții majore. Tricolorii și-au aflat adversarii din grupă, la Campionatul European, competiție care va fi găzduită de Sarajevo, capitala Bosniei și se va derula în perioada 1-8 iunie. Naționala noastră se va lupta în grupă cu Ungaria, Polonia și Turcia, una destul de dificilă, în ciuda statutului de favorită, conferit de titlul mondial cucerit în 2023.

Selecționata României a cucerit de 6 ori aurul la Campionatul European, prima oară în 2010, după un categoric 8-0, în compania Slovaciei. Au urmat alte cinci trofee, obținute în 2011, 2012, 2013, 2014 și  2015.

În noiembrie 2023 a devenit în premieră Campioană Mondială, competiție disputată în Emisiunea Arabe Unite, după ce a trecut în finală de Kazahstan, 2-2, 14-13 în urma loviturilor de departajare.

În delegația tricoloră s-au regăsit, de-a lungul timpului, mai mulți buzoieni: Cristi Lupu, vicepreședinte al Federației Române de Minifotbal, arbitrul Cezar Ionescu, doctorul Emil Costinescu și sponsorul tehnic, Daniel Constantin sunt cei care vor forma contingentul buzoian la europenele din Bosnia. Din păcate, în lotul României nu se va mai regăsi niciun jucător buzoian.

Articole similare