Educație

Colegiul Economic, colaborare internațională pentru identificarea metodelor de punere în valoare resurse turistice relevante

În parteneriat cu Danske Gymnastik og Idrætsforen, Vestjylland/ Danemarca- coordonatorul proiectului, Ayuntamiento de Ceutí/ Spania, HOP UBIQUITOUS SL/ Spania, Gaziosmanpasa University/ Turcia, Stowarzyszenie Szansa dla Aktywnych/ Polonia, Grad Varazdin (City of Varazdin)/ Croația, Colegiul Economic Buzău implementează proiectul “INNOVATIVE TOURISM- COLLECTING CULTURAL HERITAGE THROUGH INTERGENERATIONAL WALKS finanţat în cadrul programului Erasmus + al Comisiei Europene, în perioada 2018-2021.

Mai exact, municipalităţi, organizații nonguvernamentale, unităţi din învăţământul profesional şi tehnic, universităţi şi o companie privată colaborează pentru a identifica metode de a pune în valoare resurse turistice relevante. Dar caracterul de noutate al acestui proiect constă în faptul că se dorește o activare a persoanelor de vârsta a treia care vor fi incurajate să împărtășească povești, legende, anecdote despre locuri și oameni generațiilor mai tinere. Proiectul a avut în vedere dezvoltarea a două produse intelectuale, produse ce au fost lansate miercuri, 14 iulie, la sala Athena de către membrii echipei Colegiului Economic Buzău.

Primul produs intelectual este o aplicație CO CREW. „Ce este inovator la acest proiect este că se dorește dezvoltarea atractivității unei zone pentru localnici și pentru turiști cu ajutorul poveștilor spuse de locuitorii aflați la vârsta a treia.  Acest lucru se va realiza prin intermediul punctelor inteligente de interacțiune (POI) dezvoltate de partenerul spaniol HOPU, care creează un spațiu fizic de informații în care toți cei care se apropie pot colabora printr-un telefon inteligent. Tehnologia proiectată de HOPU are avantajul de a permite vizitatorilor să vadă videoclipurile fără a descărca o aplicație pe telefonul mobil. Când treceți lângă un punct inteligent de interacțiune, pe telefonul dvs. apare un mesaj silențios, permițându-vă să vedeți videoclipul, iar atunci când vă îndepărtați, mesajul dispare, deci nu este deloc intruziv. Aplicația poate fi accesată pe telefoane, tablete, calculatoare la adresa: https://br.hopu.eu. Un al doilea produs intelectual al proiectului îl constituie o broșură care dezvoltă metode de comunicare intergeneraționale și modul în care o organizație se poate promova prin intermediul poveștilor. Broșura, < Stories connect to each other>, a fost realizată sub îndrumarea Universității din Tokat, Turcia„, au transmis reprezentanții Colegiului Economic.

Evenimentul a avut un program bogat:

 • Prezentarea proiectului “Innovative tourism – collecting cultural heritage through intergenerational walks” (Cătălina  Ileana Poștovei);
 • Prezentarea rezultatelor proiectului- Cătălina Poștovei;
 • Aplicația CO CREW;
 • Broșura Stories connect to each other – „Cheia succesului în afaceri”, „Povești din Ținutul Buzăului”;
 • Broșura: ”Stories connect us to each other” (Cătălina  Ileana Poștovei);
 • Lansarea revistei ”Cheia succesului în afaceri” (Maria Popa);
 • După povești, la Mînzălești! (Georgiana Badea și Georgiana Tulin, clasa a X a C);
 • Lansarea broșurii ” Povești din Ținutul Buzăului” (Cecilia Petrescu);
 • Aplicatia Co CREW (Măriuca Budău);
 • Festivalul TopT (Tolea Poștovei);
 • Pensiunea „Cetățuia” (Amalia Petre);
 • ANTREC Buzău / „Casa cu tei, Monteoru (Cristina Partal);
 • Spune-mi o poveste – discuții libere

La eveniment au participat peste 60 de persoane reprezentând mici întreprinzători, asociații, reprezentanți ai ISJ Buzău, Direcția de statistică, Direcția Județeană pentru Cultură, Biblioteca Județeană, etc.

Articole similare