duminică, 07 martie 2021

,,Coincidențele” care explică războiul deputatului USR de Buzău Emanuel Ungureanu cu sistemul de sănătate

Soția deputatului USR de Buzău Emanuel Ungu­reanu, medicul dermatolog Loredana Ungureanu, cadru universitar la Cluj, încearcă de opt ani să se angajeze în sistemul public de sănătate, scrie ,,Newsweek România”. Pro­babil deloc întâmplător, prima decizie de înlocuire a conducerii unui spital făcută de noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost cea a a Spitalului de urgență Cluj Napoca.

Astfel, în primele zile ale lui ianuarie 2021, Petru Șușcă, fostul director al spitalului, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, era schimbat prin revocarea unui ordin de ministru. Deputatul Ungureanu, una din vocile critice ale sistemului public de sănătate, declara, însă, că decizia a venit ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut în urma sesizărilor sale. Și, coinicidență!, acum, Constantin Dina, șeful corpului de control, este angajat cu jumătate de normă la cabinetul parlamentar al, ați ghi­cit!, deputatului Emanuel Ungureanu.

Conform sursei citate, soția acestuia, Loredana Ungureanu, medic primar dermatolog, încearcă, de mai bine de opt ani, să se angajeze la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca. Nu este singurul medic în această situație. A dat spitalul în judecată, dar a pierdut în Justiție. Emanuel Ungureanu a afirmat pentru ,,DiscoverProject” că nu și-ar fi ajutat niciodată soția în cariera profesională. Șirul coincidențelor continuă însă prin faptul că noua conducere a Spitalului de Urgență clujean pare mai favorabilă găsirii unei soluții, căutând activ, chiar la prima ședință, posturi noi la secția de dermatologie a spitalului.

,,Conflictul dintre soții Ungureanu și conducerea spitalului s-a purtat pe toate fronturile, cu toate armele și în toate formele. În Justiție, în mass-media, în parlament, în Guvern la vedere și pe culoarele acestuia, pe plan personal și profesional. S-au folosit cuvinte grele și s-au adus acuze și mai grele croșetate în jurul incompetenței și a corupției. Astfel de conflicte sunt emblematice pentru spitalele publice românești sugrumate de lipsa cronică de finanțare, de risipa banului public și de corupția endemică”, scrie ,,Newsweek România”.

Loredana Ungureanu este șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” a Universității ,,Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Este cadru didactic la această universitate, fiind remunerată cu o sumă ce reprezintă aproximativ jumătate din veniturile de parlamentar ale soțului, Emanuel Ungureanu, deputat USR de Buzău, aflat acum la cel de-al doilea mandat. Timp de trei ani, în perioada 2011-2014, Loredana Ungureanu a făcut gărzi la secția clinică Dermatovenerologie și la Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca.

2 COMENTARII

  1. COMENTARIU EDITAT: ungureanu asta e o (…) care nu stie ce sa faca sa traiasca bine . ca sa traiasca bine arunca veninul din el .

  2. Era de la sine înțeles că profesorașul de istorie umblă după sinecuri! Ce nu este de înțeles este motivația unui buzoian de a vota un politician care n-are nicio treabă cu județul Buzău! Să nu ne îmbătăm cu apă rece, ideea construirii de la zero a unui spital municipal a fost o glumă!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!