Administrație

Cîrstea: Aș fi vrut să văd o competiție pe infrastructură, nu pe baze sportive

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, săptămâna trecută, că are în plan să construiască o bază sportivă pe un teren aflat în proprietatea instituției, în municipiul Buzău. Valoarea investiției ar ajunge la două milioane de euro, bani pe care Consiliul Județean speră să-i obțină din fonduri guvernamentale, europene sau proprii. Cu toate acestea, președintele Neagu spune că beneficiile ar fi destul de mari pentru Buzău, iar viitoarea bază sportivă va putea găzdui competiții de toate rangurile, inclusiv de Liga 1.

„Noi avem un teren în municipiul Buzău, undeva în apropierea fostului abator, în partea de sud-est a municipiului. Există utilități, căi de acces și tot ce avem nevoie. Valoarea ar putea ajunge la două milioane de euro. Va fi bază sportivă județeană unde se vor putea organiza competiții sportive între școli, antrenamente și alte activități pentru toți copiii și tinerii din județ. Terenul de fotbal va avea dimensiunile potrivite, astfel încât să fie omologat de către Federația Română, chiar și pentru competiții de Liga 1. Vor fi amenajate vestiare, locuri de parcare, o tribună cu 1.500-2.000 de locuri. Proiectul este asemănător celor derulate de Compania Națională de Investiții”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Până aici, toate bune, doar că Buzăul are deja un stadion de atletism, renovat și amenajat corespunzător, precum și planuri de construire a unei săli a sporturilor, de către Primăria Buzău. Acest lucru a fost sesizat și de consilierul municipal din partea Uniunii Salvați România, Petrică Cîrstea, care a comparat planurile celor două instituții buzoiene drept o „competiție” inutilă, în contextul în care atât municipiul Buzău, cât și județul per total au alte probleme supărătoare la ora actuală, cum ar fi infrastructura slabă sau inexistentă în unele comunități.

„Concurența din PSD Buzău ne umple de baze sportive. Consiliul Județean a anunțat o finanțare de două milioane de euro pentru o nouă bază sportivă, o copie a stadionului de atletism renovat de Primăria Buzău din împrumuturi bancare. Nu ar fi fost mai bună o competiție pe infrastructură? Care din atleții PSD finalizează mai multe proiecte de infrastructură: drumuri, poduri, parcări, creșe, spitale, etc. Aș fi vrut să văd sportivii PSD Buzău cum colaborează pentru un spital mare și performant, pentru industria locală și proiecte cu adevărat necesare. Să fie primit noul proiect, dar aș fi vrut să văd un studiu din care să reiasă imediata necesitate, că de drumuri județene știm sigur că avem nevoie”, a transmis Petrică Cîrstea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker