Politic

Ciolacu vrea taxă pentru profitorii pandemiei și ai războiului

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, transmite că crede „cu tărie” în necesitatea unei taxe de solidaritate pentru cei care au adunat „profituri cu adevărat nesimțite” pe fondul crizelor din ultimii doi ani. El a explicat că taxa de solidaritate în energie este corectă și că este legitimă o dezbatere privind impozitarea marilor averi.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, a transmis liderul social-democrat.

Acesta mai spune că va propune mediului de afaceri din România o discuție în acest sens, pentru a se ajunge la „solidaritate socială”: „Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile. Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!”, a mai transmis Ciolacu.

Articole similare