Cultură

Buzăul devine „Open City” pentru a cincea oară

Societatea Exploratorilor îi invită pe buzoieni, și nu numai, la o nouă aventură captivantă, care le oferă ocazia să cunoască mai bine orașul Buzău, dar și posibilitatea să lege noi prietenii și să petreacă o după-amiază de neuitat. Este vorba despre invitația de a participa la ediția cu numărul cinci a Concursului de Explorare Urbană, care va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie 2023. Competiția este deschisă tuturor categoriilor de vârstă; participanții vor lua parte la o vânătoare de comori ascunse în zonele cunoscute și mai puțin cunoscute ale orașului.

Startul concursului se va da la ora 10.00, în părculețul de lângă Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, iar festivitatea de premiere va avea loc în după-amiaza aceleiași zile, la ora 16.00.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până ora 09.30 a zilei de 21 ianuarie, fie prin completarea unui formular online, fie prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic, la numerele 0764.432.547 sau 0720.220.064.

Cum se desfășoară concursul

Concursul se desfășoară pe trei categorii, după cum urmează:

  • FAMILY (minim un copil de cel mult 14 ani, minim un membru de cel puțin 18 ani);
  • LICEENI (echipe formate din elevi liceeni fete, băieți sau mixte, minim un membru de cel puțin 18 ani);
  • OPEN (echipe formate din fete, băieți sau mixte, minim un membru de cel puțin 18 ani).

Evenimentul este organizat de Societatea Exploratorilor din Buzău, în parteneriat cu Primăria Buzău, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Crucea Roșie Buzău și organizația non-profit Jnepenii.

Articole similare