Politic

Ciolacu: Trebuie să scăpăm de această ciumă numită pensii speciale

De la tribuna congresului UDMR unde a făcut un elogiu Uniunii conduse de Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu a trasat linia roșie a coaliției: pensiile speciale, despre care a spus că sunt „o ciumă”.

„Aș vrea să vorbesc de un subiect mult discutat: stoparea risipei de la stat. Ni l-am asumat toți trei (împreună cu Kelemen și Ciucă, n.r.), nu neapărat că e un anumit deficit, ci că trebuie să scăpăm de această ciumă numită <pensii speciale>. Eu și colegii mei am trecut printr-o ciumă (aluzie la eticheta <ciuma roșie> pentru PSD, n.r.) și ne-am vindecat. N-o facem pentru că PSD vrea nu știu ce impozitare progresivă, nici pentru solidaritate cum vrea Kelemen Hunor, nici pentru menținerea cotei unice cum vrea Nicolae Ciucă. Facem aceste lucruri pentru că s-a ajuns prea departe. Sunt niste lucruri mici pe care le-am acceptat 30 de ani și suntem și noi vinovați. Trebuie să înțelegem că nu mai suportă românii, nu mai suportă nedreptatea. S-au săturat să dăm vina unii pe alții”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a atins și subiectul aparatului administrativ, transmițând că este nevoie de o evaluare în urma căreia să rămână „oamenii buni”, un punct de plecare fiind secretarii de stat. „Trebuie să închidem discuțiile eterne că a venit această coaliție și va da oameni afară. Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu, nu înseamnă că vom da oameni afară, asta înseamnă că în administrație trebuie să rămână oamenii buni, trebuie făcut acest lucru, și așa e prea târziu (…) Să vorbim despre secretarii de stat, ăsta e rostul nostru. Nu putem doar să cerem de la români.E un moment istoric, pe care ni l-am asumat și trebuie să facem față acestor provocări”, a mai spus Ciolacu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker