marți, 02 iunie 2020

FOTO I Ciolacu: „Reabilitarea clădirii Colegiului Eminescu, un proiect de suflet, pentru că aici am învățat și eu, dar și Andi Cristea”

Clădirea Colegiului „Mihai Eminescu” va fi complet consolidată și modernizată, pentru prima oară în cei o sută de ani de existență a acestei unități buzoiene de învățământ, a scris, pe ­pa­gina sa oficială de Facebook, deputatul Marcel Ciolacu, preșe­dintele organizației județene a Partidului Social Democrat. Acesta a publicat și câteva fotografii ale clădirii, despre care afirmă că „vor fi istorie” după reabilitarea acesteia cu bani primiți de la guvern prin Programul Na­țional de Dezvoltare Locală.

„Colegiul Național <Mihai Eminescu> Buzău va fi reabilitat în întregime! Aceste imagini vor fi istorie, iar această bijuterie arhitecturală va prinde din nou culoare și viață. Este prima oară în cei 100 de ani de existență când se face un proiect prin care această clădire monument istoric să fie complet consolidată și mo­dernizată. Am obținut toate autorizațiile, astfel încât constructorul se poate apuca de treabă. Lucrările vor fi finalizate în 2020 și costă aproape 6 milioane de euro, bani pe care îi primim de la Guvern prin programul PNDL 2.

Era timpul să redăm noblețea acestei clădiri monumentale cu care ne mândrim atât de mult! Și da, este și un proiect de suflet, pentru că aici am învățat și eu, dar și Andi Cristea – buzoianul nostru pe care vrem să îl trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European”, a scris Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că marți, 16 aprilie, a fost eliberată autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Pentru că este vorba despre o clădire-monument istoric, a fost necesar un interval mai mare de timp pentru obținerea tuturor avizelor și apro­bărilor, deși elevii colegiului au fost mutați într-o altă clădire la începutul acestui an școlar.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi cel mai corect.
    Colegiul Dr. Constantin Angelescu
    După renovare și un nume cit mai aproape de adevăr

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!